Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vezirköprü'ye bağlı köylerde incelemelerde bulundu. Soğucak, Arıca, Kızılcakoru ve Çekalan mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yılmaz, 'Gelin hep birlikte üretelim, ilçemizi kalkındıralım' ifadesini kullandı.

'Yol sorunlarını emin adımlarla çözüyoruz'
Vezirköprü'nün temel sorunlarından yol ve dışa göç sorunlarının çözülmesi için gerekli adımları attıklarını belirten Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, 'Samsunumuzun tüm ilçelerinde yol sorunlarını yüzde 30 oranında çözdük. Vezirköprümüzde de durum aynı. Ama buranın yol ağı diğer ilçelerimize göre daha fazla. Var gücümüzle yol sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Şu unutulmamalıdır ki Cumhuriyet tarihi boyunca en büyük yatırımlar son birkaç yıl içinde yapıldı. Vezirköprülü hemşerilerimizden yol sorunu ile ilgili özellikle sosyal medyadan çok sık mesaj alıyoruz. Biz Samsun'un tüm sorunlarının çözmek için kolları sıvadık. Emin adımlarla ilerliyoruz. İnanın bu çalışmalarımız sonuçlandığında konforlu bir ulaşımın keyfini yaşayacaksınız. Geçtiğimiz 3 yılda yaptığımız çalışmalar ortada. Biz sizlere hizmet etmek için varız, ağalık yapmak için değil. Hiçbir şeyi kestirip atmıyoruz. Her türlü eleştiriyi ince eleyip sık dokuyoruz ve hizmete dönüştürüyoruz' diye konuştu.

'Gençlerimizi rençperliğe özendirelim'
Dışa verilen göçlerin durması hatta göç edenlerin geri dönmesi için ilçeyi cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, 'Vezirköprü'nün önemli bir diğer sorunu da dışa verilen göçler. Bu göçlerin durması için hatta göç edenlerin memleketlerine geri dönmesi için ilçeyi cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Özellikle rençperliğin özendirilmesi için çeşitli projeler hayata geçirdik. Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımız tarım ve hayvancılık konusunda vatandaşlarımıza her konuda destek oluyor. Köylerimize çok para harcıyoruz. İki sene içinde büyük bir dönüşüm sağladık. Dönüşümün ve gelişimin artması için sizlere düşen görevlerde var. Köylümüz üzerindeki rehaveti atmalı ve üretime geçmeli. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak üretenin her zaman yanındayız, her zaman destekliyoruz. Vezirköprü'yü kalkındırmak sadece belediyelerin çalışmasıyla olmaz. Herkes elini taşın altına koymalı. Gelin hep birlikte özlenen Vezirköprü'yü geri getirelim. Hep birlikte çalışalım, kentimiz için üretelim' şeklinde konuştu.
Başkan Yılmaz'ın Vezirköprü'de yaptığı incelemelere Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, Samsun Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ve Vezirköprü Belediye Meclis Üyeleri katıldı.