Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şehrin dört bir tarafında geniş kapsamlı temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Müdürlük bünyesinde bulunan ekipler ilçe genelinde yıkama, süpürme, pil, ambalaj atığı ve çöp toplama gibi işlemler titizlikle yapılıyor. Ekipler, 2016 yılında toplam 70 bin 38 ton evsel atık toplarken bunun haricinde 3 bin 417 ton geri dönüşümlü ambalaj atık, 57 bin 348 litre bitkisel atık yağ ve 2 bin 640 kilogram atık pil toplandı.
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ilçede temizlik konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti. Temizliğe büyük önem verdiklerini belirten Başkan Engin Tekintaş, 'Temiz ve yaşanabilir bir Altınordu için ekiplerimiz ana arterler başta olmak üzere her mahallede çalışmalarını sürdürüyor. Yol ve kaldırımların temizliği için çalışan ekiplerimiz ayrıca yabani otların biçimini yapıyor. Kötü koku ve haşeratı önlemek için de çöp konteynerleri temizlenerek ilaçlanıyor' dedi.
Temiz bir şehir ve sağlıklı yaşanabilir bir kent olabilmek için var gücüyle çalıştıklarını belirten Başkan Tekintaş, hafta sonları da dahil günde üç vardiya çöp toplandığını hatırlatarak, 'Bu arada eskimiş, hasarlı çöp konteynerleri tek tek yıkanarak, dezenfekte edildikten sonra tamir edilip boyanıyor. Dış mahallelerimizden çöp alma ve toplama çalışmasına daha önce başlamıştık. Artık köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim alanlarında temizlik çalışmasına başladık. Altınordu Belediyesi olarak biz her birimimiz ile Altınordulu hemşehrilerimize en iyi hizmeti verme çabasındayız' diye konuştu.

Altınordu’da temizlik seferberliği