Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısına iş dünyasından büyük destek geldi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye'nin 7. büyük odası olan Konya Ticaret Odası'nın 20 bin üyesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine destek vereceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Türkiye Ekonomi Şürası gerçekleştirildi. TOBB konferans salonunda düzenlenen ve Başbakan Binali Yıldırım ile bakanların da katıldığı şürada, ticaret ve sanayi odalarının, borsaların ve organize sanayi bölgelerinin başkanları, sektör temsilcileri ve iş adamları da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Ekonomi Şürası'nda yaptığı konuşmasında, iş dünyasına çağrıda bulunarak istihdam seferberliğini başlattığını söyledi. Özellikle illerde valilerin, oda, borsa ve organize sanayi yönetimi başkanlarına çağrıda bulunduğunun altını çizen Erdoğan, istihdam seferberliğinde, mümkün olan en iyi neticeyi almak üzere, şehirlerimizin tamamının da etkin şekilde katılması gerektiğini ifade etti.
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, odanın 20 bin üyesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine katkı sağlamak için üzerlerine düşen tüm görevleri yerine getireceklerini ifade etti. Başkan Öztürk 'Konya Ticaret Odası olarak, üyelerimizle 15 Temmuz darbe girişimi karşısında sağlam bir duruş göstererek hem şehrimiz hem de ülkemiz ekonomisi için her türlü katkıyı sağlayacağımızı ifade ettik. Bu süreçte, ülkemize yönelik FETÖ, DEAŞ, PKK gibi terör örgütlerinin saldırına rağmen yılmayacağımızı, sinmeyeceğimizi daha çok çalışacağımızı da ifade ettik' dedi.

'Anadolu ekonomisi üzerinde oynan oyunlar karşısında tavrımız net'
Kredi derecelendirme kuruluşlarının not indirimlerinin ve kurlardaki spekülatif dalgalanmalarla birlikte Anadolu ekonomisi üzerine oynanan oyunlar karşısında tavırlarının net olduğunu belirten Başkan Öztürk, 'Konya olarak 2016 yılında, Türkiye ortalamasının yarısının altında işsizlik rakamlarını elde etmeyi başaran bir şehir olarak örnek bir başarı gösterdik. Ocak ayında ihracatını yüzde 20 artıran Konya üretmeye çalışmaya devam edeceğini de ortaya koymuştur. Aynı zamanda Hükümetimiz tarafından özel sektörümüzü teşvik edici uygulamalar hayata geçirilmektedir. Bu uygulamalar üretimin, istihdamın da önünü açacaktır. Bunlar da ekonomimiz için katkı sağlayacaktır' diye konuştu.
KTO Başkanı Öztürk son olarak, 'Üyelerimizle birlikte 2017'de daha fazla çalışmaya kararlıyız. Devlet - özel sektör işbirliği ile 2016 yılından kalan tüm olumsuzluklarını bertaraf ederek 2010 - 2011 yıllarında olduğu gibi yeniden yüksek büyüme rakamlarına ve yüksek istihdam rakamlarına ulaşacağımıza yönelik inancımız tamdır' ifadelerini kullandı.

KTO’dan Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısına destek