Esentepe Mahallesi buluşması programı öncesinde Çarşamba pazarı esnafını ziyaret eden Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ayrıca mahalleyi dolaşarak yapılan çalışmalar ve bazı sorunları yerinde inceledi. Başkan Yardımcısı Osman Altunordu, birim müdürleri ve Esentepe Mahallesi Muhtarı İbrahim Çimen'in eşlik ettiği programda Başkan Eroğlu, yapılacak çalışmaları bizzat yerinde görerek değerlendirdiklerini ifade etti. Eroğlu,'Mahallelerimizde neleri yaptık, neleri yapmalıyız bunu da bir bakıma teşhis etmiş oluyoruz. Biz bu çalışmayı tüm mahallelerimizde yapıyoruz. Bununla beraber bugün farklı bir çalışma da yapacağız. Mahalle halkının cep telefonlarına mesaj göndererek mahalleyi gezdiğimizi ve belirlediğimiz bir noktada halka buluşma yapacağımızı bildirdik. Halk buluşması kapsamında hemşehrilerimizi dinleyerek, not alarak çalışma yapıyoruz' dedi.

Esentepe'ye mahalle konağı yapılacak
Esentepe Mahallesine 4 kattan oluşacak bir mahalle konağı kazandırılacağını ifade eden Başkan Eroğlu, 'Bunun 3 katını biz belediye olarak mahallelerimizde kullanırken, bir katını da diş hastanemize vereceğiz. Diş hastanesi şehir merkezinde ama Karşıyaka Mahallesinde oturan hemşehrilerimiz için burası hizmet verecek. Burada diş muyanesi ve küçük çaplı tedavi hizmetleri verilebilecek. Mahalle konaklarımızı belediyelerimizin haricinde Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzün birer irtibat bürosu da oluyor. Bu mahalle konağımızda muhtarlık binası da yer alacak. Bu anlamda vatandaşlarımıza hizmet eden bir mahalle konağı inşaatını bu yıl başlatıyoruz. Hedefimiz eylül ayında inşaatı bitirerek hizmete açmak. Şehrimizin en büyük mahallerinden birisi olan 15 bine yakın vatandaşımızın yaşadığı Esentepe Mahallesinde her mahallemiz gibi bizler için önem arz ediyor' diye konuştu.

Hassas terazi uygulaması
Başkan Eroğlu'nun Çarşamba pazarında yapmış olduğu esnaf gezisi sırasında ayrıca pazar yerlerinde güvenli alışveriş için Zabıta Müdürlüğünce yeni bir uygulama başlatıldı. Pazar yerlerine belediyeye ait hassas teraziler konulduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, şunları söyledi,'Böylece, vatandaşlarımız alışveriş sonrasında aldıklarını burada tartarak doğrulama yapabilecekler. Biz tüm esnafımıza güveniyoruz, art niyetli esnafımız yok ancak bazı durumlarda tartılar bozulabiliyor. Bunu tespit etmek amacıyla bu tür bir uygulama başlattık. İnşallah güzel bir çalışma olur'

Tokat’ta mahalle buluşmaları uygulaması başlatıldı