İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından Baruthane Mahallesinde yapılan Kültür ve Medeniyet Yolu eşsiz manzarası, benzersiz yapısı ve sağladığı ulaşım kolaylığının yanında son zamanlarda kitapseverlerin en çok rağbet ettiği yer oldu. Yol Kütüphanesi adıyla yürüyüş yolunun hemen başlangıcında yer alan kütüphane sessiz ve eşsiz bir manzarada kitap okunmasını sağlıyor.
Gençlere ve çocuklara kitap sevgisini aşılamak amacıyla planlanan projede kitap okumanın gündelik hayatın bir parçası olması gerektiğinin altı çizilirken İlkadım Belediyesi tarafından temin edilen kitaplar vatandaşlar tarafından yürüyüş yolu boyunca okunabiliyor. Kültür ve Medeniyet Yolu üzerinde bulunan banklar ve dinlenme alanlarında kitap okuduktan sonra çıkışta kitabı teslim ederek daha sonra tekrar kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Evlerine ulaşmanın yanı sıra günün yorgunluğunu atmak için de vatandaşlar tarafından sık sık ziyaret edilen Kültür ve Medeniyet Yolu, Yol Kütüphanesi ile büyük beğeni topluyor.

Başkan Tok "Gençlere bırakabileceğimiz tek şey ilim olmalı"
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Yol Kütüphanesi projesine gelen olumlu tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, "Ülkemizin genç nüfusu bizlerin yarınıdır. Gençlerimize ve hatta her yaştan vatandaşımıza okumanın önemini anlatabilmek ve okuma alışkanlığı kazandırabilmek için uygulamaya koyduğumuz Yol Kütüphanesi projesi büyük bir ilgi görüyor. Dolayısıyla bu ilgide bizleri oldukça mutlu ediyor. Biz biliyoruz ki okuma alışkanlığı beraberinde ilimi getirecektir ve gençlerimize bırakabileceğimiz en büyük miras ilimdir. Onlar da ilimleri ile Büyük Türkiye'yi dünya devleri arasına taşıyacaktır" dedi.

Ahşap yapısı göz dolduruyor
Tamamen ahşaptan yapılan ve engelli vatandaşlarımızın hiç zorlanmadan rahatlıkla kullanabilecekleri Kültür ve Medeniyet Yolu, gece ışıklandırmasıyla da İlçenin simgelerinden biri haline geldi. Yol boyunca hatıra fotoğrafları çekilebilen alanlar, dinlenme alanları, banklar ve eşsiz bir manzara, yapıyı benzersiz bir hale getiriyor. Dik bir yamaçta inşa edilmesine rağmen başarılı bir mühendislik örneği ile ziyaretçiler düz bir yolda yürüyormuşcasına rahat bir şekilde ilerleyebiliyorlar. ilkadım Belediyesi Kültür ve Medeniyet Yolu üzerinde bulunan Yol Kütüphanesine vatandaşlar da kitap getirerek destek verebiliyor. Türkiye genelinde okuma alışkanlığının düşük olmasına karşı farkındalık oluşturan Yol Kütüphanesi, hem kitap okunabilecek, hem de dinlenecek güzel bir mekan.