İlkadım Belediyesi Spor Koordinatörü Üzeyir Kodan yönetiminde uzun zamandır ulusal ve uluslararası turnuvalarda derece alan İlkadım Belediyesi sporcuları 5 ayrı turnuvadan 8 madalya ile dönerek İlçenin gururu oldular. Boks ve atletizm branşlarında gerçekleştirilen turnuvalarda 8 madalya alan genç sporcular İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Oldukça iyi şartlarda ve disiplinli bir çalışma ortamında turnuvalara hazırlandıklarını belirten genç sporcular, 'Ulusal çapta mücadele ettiğimiz sporcu arkadaşlarımızla bir araya geldiğimiz ortamlarda anladık ki İlkadım Belediyesinin bize sağladığı imkanlar oldukça üst düzeyde. Biz de bu imkanların karşılığı olarak elimizden geleni yapıyoruz ve kazandığımız madalyaları İlçemize armağan ediyoruz' dediler.

'Destekler onur ve gurur kaynağı olarak geri dönüyor'
Genç sporcularla makamında bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, sporcularla ayrı ayrı ilgilenerek şartları daha iyiye götürebilmek için istekleri olup olmadığını sordu. Kazandıkları başarıların sadece kendileri için değil büyük bir şehir için gurur kaynağı olduğunun altını çizen Başkan Tok, 'Bizler yerel yöneticiler olarak ilk önce gençlerimizi başarıya taşıyacak projeler ve yatırımlar yapmalıyız. Spor sadece bir etkinlik değil çoğu zaman kitleleri bir birine kenetleyen bir olgudur. Hiçbir karşılık beklemeden spora ve sporcuya verdiğimiz destekler böylesi başarılarla geri dönüyor tabi ki bu başarılar hepimiz adına onur ve gurur kaynağı oluyor. İnşa ettiğimiz her yapıda, hazırladığımız her projede spora mutlaka ve mutlaka yer veriyoruz ve bundan sonrada artarak desteklerimiz devam edecek. Bizleri başarılarıyla sevindiren İlkadım Belediyesinin genç sporcularını tebrik ediyorum' dedi.

5 sporcu 8 madalya
İlkadım Belediyesi sporcuları katıldıkları ulusal turnuvalardan 8 madalya ile dönerek büyük bir başarıya imza attı. 28-29 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen Kapalı Salon Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda, Antrenörler Halit Öztürk ve Nusret Yediyıldız'ın öğrencileri Gülse Beyza Usta 60 metre engelli ve triatlon 3'lü yarışmada Türkiye birinciliği, gülle atmada Türkiye üçüncülüğü alırken, Emirhan Şipşak gülle atmada Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Nihat Bilir ve Tarık Demirci antrenörlüğünde Furkan Pank Bursa'da yapılan Büyükler Türkiye Boks Şampiyonası'nda üçüncü, Berat Acar Yalova'da yapılan Gençler Türkiye Boks Şampiyonası'nda birinci ve Eren Özdemir Isparta'da yapılan Yıldızlar Türkiye Boks Şampiyonası'nda birinci oldular.