Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, İŞKUR Daire Başkanı Mehmet Aslan ile Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Fatma Derya Alan ile kurum yetkilileri ve basın mensupları katıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrıları sonrasında, işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılması hedeflerine yönelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun 6 Ocak 2017'de Konya'da 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programını başlattığını hatırlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Şubat 2017'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurasında özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerin oluşturacakları ilave istihdam için destekleneceklerini açıkladığını aktaran Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, '9 Şubat 2017 tarih ve 687 Sayılı Resmi Gazetede söz konusu istihdam teşviki yayınlanmıştır. Yeni teşvik kapsamında uygulamadan özel sektör işverenleri yararlanacaktır. İşverenler, 31 Aralık 2017 tarihine kadar, 2016 Aralık ayına ilişkin aylık pirim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacaklardır. İşverenlerin 1 Şubat 2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilaveten işe alacakları sigortalıların, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin SGK'ya verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmalıdır. Bugün için çalışanın işverene maliyeti 2 bin 177 TL'dir. SGK tarafından uygulanan indirim sonrası maliyet 2 bin 88 TL 56 kuruş olmaktadır' diye konuştu.

'Teşvik uygulamasıyla çalışan başına 773 lira işverenin cebinde kalacak'
Teşviklerin işverenler açısından büyük avantaj sağladığını belirten Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay konuşmasını şöyle sürdürdü:
'İşverenlerin mevcut teşvikle işe alacakları her bir sigortalı için sadece bin 404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Teşvik uygulaması, 31 Aralık 2017'ye kadar geçerli olacaktır. Bu teşvikten yararlanacak olan işverenler, aynı kişi için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve avantajlarından faydalanamayacaktır.'

Büyükanne projesi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, kadın istihdamının desteklenmesi için hayata geçirilen 'Büyükanne Projesi' hakkında da 'Kadın istihdamının desteklenmesi amacıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile meslek birlikleri, odalar, borsalar, sendikalar ve konfederasyonlar arasında imzalanan protokoller ile 'Büyükanne Projesi' 8 Şubat 2017 tarihinde hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda, torunlarının bakımını üstlenen büyükannelere 12 ay süre ile aylık 425 lira yardım yapılmasını sağlayan 'Büyükanne Projesi' Tekirdağ ili dahil İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kayseri, Sakarya, Antalya, Konya, Gaziantep olmak üzere 10 ilde toplam 6 bin aileyi kapsamaktadır. Tekirdağ'a 500 kişilik kontenjan ayrılmıştır' ifadelerini kullandı.
Projeden faydalanmak isteyenlerin https://büyükanne.csgb.gov.tr internet adresinden başvuru yapabileceklerini anlatan Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, 'Projenin başta ülkemize, ilimize ve annelerimize hayırlı olmasını temenni ederim' dedi.
Toplantı Alpay'ın konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

Tekirdağ’da, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" toplantısı