Teması 'gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarıp spora yönlendirmek' olarak başlanan voleybol turnuvası geleneksel hale getirilerek devam ettiriliyor.
Bugün başlayan turnuvaya 8 takım katılarak şampiyonluk mücadelesi yapıyor. Açılış maçını Datça veteran spor ile Nike filo takımlarının yaptığı mücadeleyi Datça veteranları takımı 3-1 kazanarak ilk galibiyetini aldı.
2. maçta Datça gençleri Armada spor ile karşılaştı maçı Datça gençler 3-1 kazanmayı başardı 3. Maç ise Emecik spor ile Nikfer-idda takımları arasında yapıldı maçı Emecik 3-1 aldı günün son karşılaşmasında ise sahaya çıkan Sportif Datça takımı tetis pansiyon takımını aynı skorla 3-1 yenerek bitirdi.
Düzenleme komitesi maçların Pazar günleri 4 takım halinde yapılması kararı sonucu her Pazar 4 takım maç yaparak 12 Martta sona erdirmeyi planlıyor.
Turnuvanın düzenlenmesi nedeniyle Datça kapalı spor salonunda bir tören düzenlendi törene turnuvaya katılan 8 takım ve yöneticileri katıldı.
Törende bir konuşma yapan Datça belediye başkanı Gürsel Uçar vatanını toprağını bayrağını seven herkes spor yapar bu şekilde kötülüklerden uzak kalır diyerek herkesi spor yapmaya davet etti.
Törende ayrıca Muğla büyükşehir belediyesi gençlik ve spor daire başkanı voleybol turnuva düzenleme komitesi başkanı Ali İnan bir konuşma yaparak turnuva hakkında bilgi verdi.
Daha sonra maçlara geçildi ve 8 takım ilk maçlarını yaptı turnuva haftaya kaldığı yerden devam edecek.