Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan AK Parti ve CHP'li meclis üyeleriyle birlikte ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla kurulan Beyoğlu Sosyal Market'i ziyaret etti. Meclis üyelerine soğuk hava deposu, giyecek deposu, paketleme bölümü ve sosyal Market'i gezdiren Başkan Demircan, marketin işleyişiyle ilgili bilgi vererek meclis üyelerinin merak ettiği soruları cevapladı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara nitelikli hizmet sunmak ve ihtiyaçlarına göre yardım yapabilmek amacıyla Gıda Bankacılığı kapsamında hizmet veren Sosyal Market, AK Parti ve CHP'li meclis üyelerinden tam not aldı.
'Bu şeffaflık bizim için çok kıymetli'
Bugüne kadar kendilerine yardım edilmediğini iddia eden hiç bir ihtiyaç sahibi olmadığını ifade eden Başkan Demircan, 'Gelen yardımı istifleyerek doğru yere ulaştıran bir sistem kurduk. 5320 aileye aylık, üç aylık ve altı aylık olmak üzere maddi durumlarına göre sürekli yardım yapıyoruz. Burada her şey şeffaf, ölçülebilir ve adaletli bir mekanizma üzerinden yürütülüyor. Hangi aileye ne kadar ne yardımı yaptığımızın kaydı tutuluyor. Bu şeffaflık bizim için çok kıymetli' dedi.
Burası bildiğiniz bir mağaza
Beyoğlu'nda fakire fukaraya sahip çıktıklarını da belirten Başkan Demircan, 'Beyoğlu'nda hiç kimse ayakkabım yok diyemez, hiç kimse üşüdüm elbisem yok diyemez. Burası bildiğiniz bir mağaza, ayakkabısı, çorabı, pantolonu, gömleği, yiyeceği, içeceği yani her şeyi var. Zaten bize bu anlamda tedarik sağlayan firmalar normalde mağazalarında sattıkları ürünleri buraya bağış olarak veriyorlar' diye konuştu.

AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinden sosyal markete tam not