Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ile Bayburt OSB Müdürü Mete Emir, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ağırladığı Bayburt heyetine, odanın yürüttüğü projelerle ilgili bilgi verdi. Bayburt TSO Odası Başkanı İbrahim Yumak, Başkan Hacısalihoğlu'na Bayburt işi ehramdan yapılan atkı, Belediye Başkanı Mete Memiş tarihi saat kulesinin maketi, Vali İsmail Ustaoğlu ise Bayburt işi bir çanta hediye etti. Ziyarette ayrıca DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman da yer aldı.
TTSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen sunum programının açılışında konuşan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, 'Cazibe merkezleriyle ilgili komşu sayılacak ilimiz Bayburt'un avantajlarının tanıtılması konusunda toplandık. Ülkenin kalkınması için 23 ilde cazibe merkezleri hayata geçti. O bölgelerdeki ticaretin gelişmesi ülkenin ekonomisinin gelişmesi demektir. Yatırımcıların dikkatini Bayburt'a çekiyoruz. O bölgenin yatırım açısından önemli avantajları var' dedi.
Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ise, cazibe merkezlerine yapılacak yatırımların büyük avantajları olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
'Tabiri caizse, cazibe merkezlerine yapılacak yatırımlar ticaretçi mantığıyla lop ettir. Yani, tertemiz, kemiksiz bir durum. Trabzon'da OSB'lerde arsa kalmamış. Ama Bayburt olarak konum bakımından biz sizin kesinlikle arka bahçeniziz. Bundan rahatsızlığımız da yoktur. Eğer kabul ederseniz güçlü işbirliğimizi artırarak devam etmek istiyoruz. Bayburt'a geldiğinizde tüm imkânlarımızla emrinizde olacağımızı, yapacağınız yatırımın her türlü fizibilite, danışmanlık hizmetlerini bilabedel yapacağımızı belirtmek istiyoruz. Tüm bürokratik işlemlerin ne kadar hızlı olduğunu geldiğinizde göreceksiniz. OSB'nin altyapısı 2-3 ay içinde tamamen bitecek. 40 parsel arsamız tahsise hazır durumda.'
Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş de Bayburt'ta yatırım yapacak işadamlarının hiçbir bürokratik işlemle karşılaşmayacağının altını çizerek, 'Şunu bilin ki, hiçbir bürokratik işlemle karşılaşılmayacak. Kim yatırım yapmak isterse valilik, belediye, oda emrinizde olacağız. Bütün işlemlerinizi takip edeceğiz. Bayburt'un ticareten kalkınması, sanayisinin gelişmesi adına elimizden geleni yapacağız. Davetimiz samimi ve içtendir' diye konuştu.
Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu ise Trabzon'un Doğu Karadeniz Bölgesi'nin incisi ve köklü tarihi geçmişiyle ticaret merkezi olduğunu vurgulayarak 'Bu şehrin yatırımcılarını Bayburt'ta görmeyi arzu ediyoruz. Devam eden projeler tamamladığında ulaşım çok daha kolay hale gelecek. OSB'de altyapımız bu yaz tamamen bitecek. Doğalgaz altyapımız hazır, elektrik altyapısı var. Bir OSB'nin içinde olması gereken tüm altyapılarla birlikte hayata geçtiğinde cazibe merkezleri arasında cazip bir il konumunda olacağız. Trabzon'un yatırımcılarını Bayburt'a davet ediyorum. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla yatırımcılarımıza her türlü desteği ve kolaylığı göstereceğiz. Artık işin söylem boyutu bitti. İcraat boyutundayız. Başvuru sürecimiz başladı. Yatırımı düşünenlere Valilik ve kalkınma ajansı kanalıyla danışmanlık ve başvuru konularında destek vereceğimizi belirtmek istiyorum' ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Bayburt OSB Müdürü Mete Emir ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Bayburt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hasan İskender tarafından Cazibe Merkezi teşvikleri kapsamında Bayburt'taki yatırım imkânlarıyla ilgili sunumlar yapıldı.

Bayburt heyetinden TTSO’ya ziyaret