Ordu Büyükşehir Belediyesinin Aksa Ordu Giresun Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. yönetiminde söz sahibi olmasıyla birlikte Fatsa'daki doğalgaz çalışmaları da ivme kazandı. Kış aylarının çalışmaları olumsuz yönde etkilemesine rağmen Evkaf ve Dolunay Mahallelerinin ardından Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'ne de doğalgaz verildi. 2017 yılında ise Dumlupınar, Kurtuluş ve Şerefiye Mahallelerine doğalgaz verilmesi planlanıyor. İlçede devam eden doğalgaz çalışmalarıyla bitlikte potansiyel abone sayısı da 7 bin 708'e ulaştı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa ilçesindeki doğalgaz çalışmalarını değerlendirerek, 'Büyükşehir Belediyemizin Aksa Ordu Giresun Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. yönetiminde söz sahibi olmasıyla birlikte çalışmalarımız daha koordineli ve hızlı bir şekilde yapılmaya başlandı. Fatsalı hemşehrileriniz, artık doğal gazın konforu ve sıcaklığını hissediyor. İlçemize doğal gaz çalışmaları kapsamında 72 bin m hat döşendi. Evkaf ve Dolunay Mahallelerinin ardından Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'ne de doğal gaza kavuştu. İnşallah yılsonuna kadar Dumlupınar, Kurtuluş ve Şerefiye Mahallelerimiz de doğal gaza kavuşacak' şeklinde konuştu.
Vatandaşlar ise doğal gaz çalışmalarından duydukları memnuniyeti ifade ederek, 'Her ilin ve ilçenin istediği gibi biz de doğalgaz kullanmak istiyorduk. Kış aylarında kömür kokusundan nefes alamıyoruz. İnşallah doğalgaz, Fatsa ilçemizde yaygınlaşmaya başladıkça havamız daha temiz olacak ve insanımız rahat nefes alacak' dedi.

Fatsa’da doğalgaz sevinci