Adıyaman Valisi Abdullah Erin, tefecilik yapan ve uyuşturucu ticareti yapanlar ile terör örgütleriyle yapılan mücadelenin aynısının yapılacağını ifade ederek, çok sert konuştu.
Tefecilik yapan kişilerin zorda olan kişileri, uyuşturucu satıcılarının ise çocukların hayatını kararttığını dile getiren Vali Abdullah Erin, 'Güvenlik anlamındaki terörle, esnafımızın sıkıntılı vaziyetini kullanan ekonomik terör arasında hiçbir fark yok. PKK, DAEŞ ve diğer terör örgütleriyle nasıl mücadele ediyorsak, vatandaşımızın zayıf durumunu kullananlarla da aynı şekilde mücadele etme kararlığındayız. Bunu bütün Adıyamanlılar görecek. Esnafımızı içinden çıkılmaz bir hale taşıyanlar, girişimcilerimizi içinden çıkılmaz bir ataklığa sürükleyenler, çoluk çocuğu ile ekonomik ve sosyal buhran içerisinde sokanlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunun için biraz daha sabır edin.
Son dönemde uyuşturucu meselesinde memleketimizin dört bir tarafında uyuşturucu ile mücadele başlatıldı. Adıyaman'da son 1 ay içerisinde en az 4-5 olay ile ilgili işlem yapıldı. Bonzaiden, esrar ve eroine kadar çocuklarımızı zehirlemeye, uyuşturmayı hedefledikleri pırıl pırıl nesli yok etmeye dönük ihanet içinde olanlara da terörist muamelesi yapacağız. Bundan vazgeçsinler. Okullarımızın etrafında çocuklarımızı sentetik uyuşturucularla, eroinle, afyonla zehirlenmeye çalışanları biz zehirleyeceğiz. Çocuklarımızın yakasından düşsünler. Defolup gitsinler. Onlara terörist muamelesi yapılacağını bir kez daha söylüyorum. Okul servislerinde uyuşturucu satanlar, bu tarafta da öbür tarafta da hesabını verecekler' dedi.