İpekyolu ilçesi Yeni Mahalle Cano Sokak'ta bulunan ve son olarak 8 Mart 2016 tarihinde molotof kokteyli saldırıya maruz kalan, 640 öğrencinin eğitim gördüğü 13 derslikli Sempaş İlkokulundaki ihtiyaç sahiplerine bin 300 parçadan oluşan yardım malzemesi dağıtıldı.
Burada açıklamalarda bulunan Kızılay Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir, 'Bir Mont Bir Bot' kampanyası kapsamında İstanbul Çekmeköy Gönüllü Anneler Derneği üyelerinin elleriyle ördüğü atkı, bere ve eldivenlerin de yer aldığı kıyafetleri öğrencilere ulaştırdıkları için mutlu olduklarını söyledi. Türk Kızılay'ı olarak eğitime her zaman destek verdiklerini belirten Özdemir, 'Kardeş okullarımız arasında bulunan Sempaş İlkokulumuzdaki öğrencilerimizi her yıl olduğu gibi bu sene de ziyarete geldik. Bunun yanında onlar üşümesin diye İstanbul Çekmeköy Gönüllü Anneler Derneği ile birlikte yürüttüğümüz 'Bir Mont Bir Bot' kampanyası dahilinde öğrencilerimize gerek annelerimizin kendi elleriyle ördükleri atkı, bere ve eldiven gerekse de bot ve mont yardımında bulunduk. Kampanyamızdaki asıl amacımız, onların eğitimlerini ve hayatlarını iyi bir birey ve öğrenci olarak sürdürmeleridir. Bunun yanında kırsalda yer alan okullarımıza yardımlarımızı sürdürüyoruz' dedi.
Projemize destek veren Çekmeköy Gönüllü Anneler Derneği üyelerine de teşekkür eden Özdemir, öğrencilerin yüzlerindeki mutluluğa şahit olduklarını ifade ederek, 'Umarım öğrencilerimize kış ayının zorlu şartlarında bir faydası olur' diye konuştu.
Okul duvarlarında hala molotof izleri olduğu gözlenirken, öğrenciler kendilerine yardım ulaştıran Türk Kızılay'ı yetkililerine teşekkür etti.

Terör saldırısına uğrayan okula yardım