Kurucu Başkan Veysel Dalcı ve Fatih Sözen'in katımıyla gerçekleşen toplantıda açıklamalarda bulunan AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, 'AK Parti Fatsa İlçe teşkilatı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) 18 maddesi oylanan ve referandum yolu açılan anayasa değişiklik teklifi için çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Geçmiş yıllarda partimize hizmet etmiş tecrübeli önceki dönem ilçe başkanlarımızla yönetim kurulu toplantımızda bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledik. AK Parti Fatsa İlçe Teşkilatı toplantımıza kuruluşundan bu yana görev almış önceki dönem ilçe başkanlarımız Veysel Dalcı ve Fatih Sözen katıldılar. AK Parti Fatsa İlçe Teşkilatı olarak göstermiş oldukları emek ve katkıdan dolayı kıymetli başkanlarımıza ve görev almış değerli yönetimlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum' dedi.
Uçar şöyle devam etti: 'AK Parti Fatsa İlçe Teşkilatı'nda bugüne kadar görev yapan başkanlarımızın tecrübelerinden referandum sürecinde yararlanmak istedik. Başkanlarımız referandum sürecinde birlik ve beraberlik içerisinde parti çalışmalarına her türlü devam edeceğiz. AK Parti'ye gönül veren teşkilat mensuplarımızın hepsi bizim için çok değerlidir. Başkanlarımız kendi görev yaptıkları dönemde geçirdikleri seçim kampanyalarındaki tecrübelerini aktardılar. Biz de bu tecrübeler ışığında kendimize yol haritası hazırlama noktasında katkılarını sahaya yansıtacağız.'
Gelecek Türkiye'nin şekillenmesi açısından daha güçlü bir iktidar ve yürütmede iki başlılığın ortadan kalkmasının istikrarı sağlamak açısından referandumun önemli olduğunu belirten Uçar, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi görevini yapmıştır. Şimdi halkımızın iradesine başvuracağız. Halkımız oylayacak. Halkımızın güçlü bir şekilde evet diyeceğine inanıyorum' ifadelerini kullandı.

AK Parti Fatsa’da başkanlar zirvesi