Vali Seddar Yavuz, Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan ve Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen ile birlikte Hasköy ilçesinin Sayanlar Mahallesi'nde yaşayan Şehit Cemil Akçil'in babası Hamdullah Akçil ve şehidin çocuklarını ziyaret etti. Şehidin ailesiyle bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, aileye sabır dileyerek, baba Hamdullah Akçil'in elini evden ayrılıncaya kadar bırakmadı. Aileyle yakından ilgilenen Vali Seddar Yavuz, beraberinde getirdiği hediyeleri de çocuklara dağıttı.
İlçe ziyaretleri kapsamında kutsal emanetler olan şehit ailelerini ziyaret ettiklerini ifade eden Vali Yavuz, onlarla hasbıhal ettiklerini söyledi. Önceki akşam iki şehit aileyi konağında misafir ettiğini hatırlatan Vali Yavuz, 'Bugünde Hasköy ilçemizde şehit ailemizle birlikteyiz. Tabi şehit ailelerimizin ne kadar yanında olsak, onları ne kadar desteklesek, onların haklarını ödeyemeyiz. Çünkü inanıyoruz ki şehitlerimize verdiğimiz değer kadar bu ülke kıyamete kadar yaşar. Ne kadar çok değer versek, o kadar bu ülke güçlü olur. Bu inanışla şehitlerimize olan vefa borcumuzu ödemek için her daim beraber olmaya devam edeceğiz. Ailelerimizin sorunlarını, sıkıntılarını gidermeye gayret edeceğiz. Bunun dışında da Hasköy zaten bizim çok önem verdiğimiz, değer verdiğimiz bir ilçemiz. Bu amaçla böylesine bir onur, haysiyet, şeref abidesi olan şehit ailelerimizle birlikte olmaktan, onlarla aynı havayı teneffüs etmekten duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade ediyorum' dedi
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şehit Babası Hamdullah Akçil ise, 'Sayın Valimiz ve beraberindeki heyet, bu karda bu kışta zahmet etmişler. Biz şehit ailesiyiz, ama Türk vatandaşıyız. Tek bayrak, tek vatan altında yaşıyoruz. Biz hiçbir zaman ırk ayrımı yapmadık ve yapmayacağız. Hep dediğimiz şey; tek vatan, tek bayrak ve tek yumruk. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Halen devam ediyoruz' şeklinde konuştu.

Vali Yavuz’dan şehit ailesine ziyaret