Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında ihracatın arttırılmasına yönelik yürütülen çalışmaları değerlendir. Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıya DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, odanın yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.
Başkanlığa geldikleri günden bu yana yoğun bir çalışma temposu içerisinde bulunduklarını belirten DTO Başkanı Uğur Erdoğan, esnaf, tüccar ve ihracatçılarla görüşerek, konuları ele aldıklarını bu konuda örnek çalışmalar yaptıklarını belirtti.
İç piyasaya yönelik canlılığın arttırılması için girişimcilik eğitimlerinin sürdürdüklerini belirten Erdoğan, '2 binin üzerinde başvuru oldu. Bu yıl içinde 780 girişimci arkadaşımızın iş kurmasını hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımız istihdam konusunda çalışmalar yapıyor. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımız sürüyor. Eğitim kurumu gibi eğitimlerimiz sürüyor. Her gün ortalama 60-70 kişiye eğitimler veriyoruz. Milli Eğitim ve İş Kurla beraber yalıtım konusunda yetişmiş elemanlar kazandırmayı planlıyoruz. Eğitim kurumları gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz' dedi.
Lise ve dengi, yüksekokul mezunu gençlerin üretime kazandırılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Erdoğan, model tasarım ve grafik eğitimleri kurslarını başlattıklarını, bu kapsamda 30 gencin yetiştirildiğini söyledi.
Gençlerin istihdam edilmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirten Erdoğan, ihtiyaç duyulan sektörleri belirleyip, bu sektörlerde istihdamı sağlamak için eğitimler vereceklerini ifade etti. Erdoğan, 'İhtiyaç olan sektörlere nitelikli elemanların yetişmesini sağlamak istiyoruz. Yurt içi ve dışı fuar organizasyonları üzerinde hassas duruyoruz. Hükümetimizin de politikası budur. İstihdam ve ihracatı artırma konusunda çalışmalarımız deva edecek. Yurt dışı organizasyonlara katılımlarımız devam edecek. Önümüzdeki günlerde Dubai ,Tayvan ve Lübnan ziyaretlerimiz olacak. Yurt dışı gezilerimizi şartlı olarak yapıyoruz. Bu ziyaretlerde biz ürettiklerimizi anlatıyoruz. Ticaret gerçekleştiriyoruz' diye konuştu.
Önümüzdeki günlerde ihracat yapmak isteyenlere yönelik eğitimler vereceklerini aktaran Erdoğan, özellikle kadınların iş hayatında yer alması için verilecek eğitimlerin üzerinde duracaklarını kaydetti. Erdoğan, 'Bu çalışmamız bu ay başlayacak. Kadınlarımızın finansa daha kolay ulaşabilmesi için Avrupa İmar Bankasıyla toplantılar düzenleyeceğiz. Türkiye Bankalar Birliği uzmanlarını Denizli'ye getirerek karekodlu çek ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapacağız. Cumhurbaşkanımızın TOBB'da yapmış olduğu milli istihdam seferberliğine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Kimsenin işsiz kalmasını istemiyoruz. Bu konuda özel çalışma yapacağız. İşadamlarına çağrı yapmak istiyorum. Huzur ve güvencinin artması istihdam ve yüksek gelirden geçer. İşsiz kardeşlerimize yönelik biz sahip çıkacağız' ifadelerini kullandı.

DTO Başkanı Erdoğan, Denizli istihdamı ve ihracatın arttırılmasını değerlendirdi