Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, referandum süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. MHP Genel Merkezi'nin kampanyayla ilgili dokümanlar hazırladığını kaydeden Usta, ''Bizim temel amacımız memlekette tartışılan bu konunun milletin önüne götürülmesiydi. Millet en doğru ve kararı verecek. TBMM'nin ara vermesiyle çalışmalar hızlanacak'' ifadelerini kullandı.

ANKETLER YÖNLENDİRMEK İÇİN
MHP tabanında referandumda 'hayır' oyu vereceklerle ilgili spekülasyonlar yapıldığını kaydeden Usta, ''MHP'nin dokuz ışık döktrininde şahsiyetçilik önemli bir unsur. MHP'liler fikirlerin hür olarak söylemek ister. Biz de bu konuda bir sınırlandırma getirmiyoruz. Ama parti disiplini sınırına da gelmemesi gerekiyor. MHP'de bir kısım arkadaşlarımız görüşlerinin 'hayır' olacağını ifade ettiler. Buraya biraz dikkat çekildiği için, sanki tabanda çok fazla 'hayır' eğilimi varmış gibi görünüyor. Bunun doğru bir kanaat olduğunu düşünmüyorum. MHP Genel Merkezi'nin neden 'evet' dediği şu anda çok fazla anlatılmış değil. Bunlar vatandaşa anlatıldıkça 'evet' yönündeki eğilimin artacağını düşünüyorum. Nihayetinde son sözü millet söyleyecek. Anketlerin ve ortaya atılan fikirlerin yönlendirmeye yönelik olduğunu düşünüyorum. Daha önümüzde epey zaman var, fikirlerin değişeceğini ve bizim neden böyle bir tavır takındığımızı anlattığımızda tabanımızın bizim yanımızda yer alacaktır'' diye konuştu.

AMACIMIZ MİLLETE GİTMEKTİ
MHP'nin temel amacının Anayasa değişikliğinin milletin önüne gelmesini sağlamak olduğunu söyleyen Usta, ''Niçin 'evet' dediğimiz konusunda kendi tabanımızı ve Türk milletini ikna etmeye yönelik dökümanlarımızı hazırlıyoruz. Bunun haricinde şu anda meclis takvimi belli değil. esas kampanyanın başlaması da meclisin ara vermesiyle olacak. Buna ilişkin bir netlik yok. Bizim temennimiz, memlekette yeteri kadar sorun, gerginlik ve kutuplaşma var, referandumun yeni bir gerginliğe yol açmaması. 'Evet' diyen de 'hayır' diyen de bizim vatandaşımız. Kararı bir şekilde milletin vermesi. 'Evet' çıkarsa şöyle olur, 'hayır' çıkarsa böyle olur gibi tartışmalarla milletin üzerine gitmemek lazım'' dedi.