Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde düzenlenen programa İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Ordu İkizceliler Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Cenk, TSE Bölge Müdürü Erol Kaygı, Valilik İdari İşler Müdürü Kenan Akçay, Ordu Sevgi Derneği Başkanı Hasan Varol, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Hemşehri derneklerinin Samsunluluk ruhu ile birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Tok, hemşehri derneklerinin varlığını önemsediklerini, birlik ve beraberlik içerisinde Samsun'un ortak fayda ve menfaati etrafında hareket eden tüm hemşehri derneklerinin destekçisi olduklarını ifade etti. Belediye olarak ilçeye kazandırılan yatırımlar, devam eden, yapılması düşünülen projelerden bahseden Tok, "Türkiye'nin en büyük gençlik merkezi, Derebahçe Sosyal Tesisleri, Karadeniz'in en büyük camii ve külliyesi, Ihlamur Cafe ve Restaurant, ahşaptan yapılan Kültür ve Medeniyet Yolu tamamlanan ve bitmekte olan dev projelerimiz arasındadır. Yeni Belediye Hizmet Binası, Yerinde Dönüşüm (Kentsel) Projesi, Unkapanı Kültür Merkezi ve Derebahçe Yaşam Parkuru projeleri startı verilecek hizmetlerimizdir. Belediye olarak halkımıza söz verdiğimiz projelerimizi yerine getirmenin çabası ve gayreti içerisindeyiz" dedi.

"STK'ların katkısı önemli"
Güçlü ve lider bir Türkiye için güçlü yasama, güçlü icraat, kalıcı istikrar için 'evet' diyeceklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türkiye'nin istikrarı ve geleceği için çıkılan bu yolda hemşehri dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin katkısının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin yeni sistemle daha da güçleneceğini belirten Başkan Tok, "Ülkemizin güçlenmesi ve dünya siyasetinde aktör olması küresel güçleri endişelendirdi. Anayasa değişikliği ve cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili yapılacak 16 Nisan referandumu öncesi egemen güçlerin tepkisi doğru yolda olduğumuzun göstergesidir" diye konuştu.

"Güçlü Türkiye için bu sistem gerekli"
Güçlü Türkiye için cumhurbaşkanlığı sisteminin gerekli olduğunu belirten Başkan Tok, "Vatandaş, 7 Haziran ve 1 Kasım tarihleri arasında tedirginlik yaşadı. Cumhuriyet 1923'de kuruldu ama demokrasiye 1950'de geçtik. Geçen bu 67 yıllık sürede 65 hükümet kurulmuş. Bunların çoğu da koalisyonlardan oluşmuş. Koalisyon hükümetlerinde hep huzursuzluk yaşanmış. Bir türlü istikrar sağlanamamış. Parlamenter sistemde 5-6 ay süren hükümetler bile var. Böyle bir ortamda istikrar beklemek de hayalcilik olur. Cumhurbaşkanlığı sisteminde yetki 5 yıl için isteniyor. Referandumda 'evet' çıkarsa bundan böyle 5 yılda bir seçimler yapılacak. Cumhurbaşkanının icraatı beğenilmiyorsa halk tarafından değiştirilecek. Beğeniyorsa 5 yıl daha cumhurbaşkanına yetki verilecek ama bu da ancak 10 yıl sürecek. CHP, 'padişahlık sistemi' geleceğini ileri sürüyor ve böyle propaganda yapıyor. Oysa 5 yıl için yetki istenirken, CHP'nin iddiasının aksine cumhurbaşkanına yeni sorumluluklar yükleniyor. Süleyman Demirel, 30 yıl ülkenin kaderine hükmetti. Yeni sistemde ise en fazla 10 yıl için yetki isteniyor. Yeni sistemde beğenirsen bir beş yıl daha. 'Tek adamlık', diye bir şey yok. MHP'de bu süreçte ülkeye destek vermiştir. Mesele parti değil, memleket meselesi. CHP'nin tavrını anlayabiliyoruz. Çünkü iktidar onlar için artık bu sistemde hayal olmuştur. Muhalefetin dediği gibi padişahlık yok" ifadelerini kullandı.