HaberlerBalık, kırmızı eti de vurdu

Balık, kırmızı eti de vurdu

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, balık fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşların ete yöneldiğini söyledi. Ete olan talebin artmasıyla fiyatlarında da yükseldiğini ifade eden Şen, fiyatlardaki artışın ise devam edeceğini söyledi

Balık, kırmızı eti de vurdu

Kış aylarının vazgeçilmezi olan balık, bu sezon vatandaşın cebini yaktı. Balık fiyatları yükselince vatandaş kırmızı ete yöneldi ancak bu kez de et fiyatları artmaya başladı
TÜKETİM ARTIKÇA FİYAT ARTIYOR
Balık bol ve ucuz olduğunda vatandaşların balığı tercih ettiğini ifade eden Başkan Şen, bu sezon balık az olunca fiyatların da arttığını söyledi. Bu durumda vatandaşın ete yöneldiğini belirten Şen, “Vatandaşlar, ‘balık alacağımıza et alalım’ diyor. Balıktaki bu durum ete olumlu yansıdı ancak ete talep artınca bu kez et fiyatları arttı. 15 gün içinde ette 1 liralık artış oldu, karkas fiyatlarda da bir artış söz konusu, bu artışlar devam edecektir. Tüketim artıkça ette fiyat da artıyor. Her sene bu fiyat artışları oluyor. Aslında hükümetimizin bu konuda düzenleme yapması lazım. Çünkü et, en önemli gıda maddelerinden biri. Yemin fiyatı arttı, maliyetler çoğaldı. Mezbahane olmadığından için vatandaşımız Diyarbakır, Balıkesir, Afyon gibi illerden buraya et nakil ediyor. Haliyle maliyet artıyor ve et fiyatlarına yansıyor” ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL 





SIRADAKİ HABER
}