Okulun konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, 'Sığınmacıların entegrasyonu konusunda, ülkemiz tam anlamı ile geçmişinden beslendiği ensar kültürünü ortaya koymak suret ile zor durumda olan mültecilere kucak açmış, ekmeğini bölüşmüş, kendi okullarında eğitim almalarını, kendi hastanelerinde tedavi görmelerini sağlamıştır. Mültecilerin topluma entegrasyonun hususunda ülkemiz tüm kurumları ve insanı ile dünyaya model olacak fedakarlığı gösterebilmiştir. Hafta boyunca, proje çalışmalarının tamamlanmasının yanı sıra, şehrimizin kültürel ve tarihi zenginliklerinin de tanıtılacağı bir program düzenlenmiştir' dedi.


Proje ortakları İspanya, İtalya, Almanya, Yunanistan ve Finlandiya ülkelerinin okullarından gelen yönetici, öğretmen ve öğrencilerden oluşan 19 kişilik heyet, hafta boyunca proje çalışmalarını gerçekleştirecek, İlkadım Kaymakamlığını, yerel yönetimleri, İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerini, ilçede bulunan bazı okulları ziyaret edecek ve mülteci çocukların topluma entegrasyonu ile ilgili iyi örnekleri yerinde inceleyip, yerel yönetici ve uzmanlardan bilgi alacak.
Samsun Anadolu Lisesinin kurulduğu yıldan bu yana öğrencilerinin bir dünya vatandaşı olacak yeterlilikte yetişmesi için pek çok uluslararası projelerde ve etkinliklerde yer aldığı, Türkiye'yi ve Samsun'u başarı ile temsil ettiği bildirildi.