Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan ve aralarında avukatların da bulunduğu 12'si tutuklu, 27 sanığın yargılanmasına başlandı. Örgütün Karadeniz kasası olduğu iddia edilen avukat F.C.Ş., mahkemede verdiği ifadesinde, 800 milyon lirasının bulunduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

BEN FETÖ/PDY'Yİ BİLMEM
Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı İsa Fidan Konferans Salonu'ndaki duruşmaya "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla yargılanan 12'si tutuklu, 27 sanık ile avukatları katıldı. Tutuklu sanıklardan avukat F.C.Ş, "Fetullah Gülen sivil toplum hareketi anlayışı" ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün" ayrı ayrı analizlerinin yapılmasını talep etti. İnsanların FETÖ/PDY terör örgütünü bilmediğini iddia eden F.C.Ş, "Dolayısıyla yapılan iddialarda ve ithamlarda kasıt unsuruna çok ciddi şekilde dikkat edilmesi gerekiyor. Ben FETÖ/PDY'yi bilmem. Ben hayatım boyunca vatanıma milletime devlete yardımcı olmaya çalıştım. Bu arada başımızdaki idarecilerin de teşvik ettiği şekilde hareket etmeye çalıştım. Böyle bir yapıyla hiçbir zaman alakam olmadı ki benim. Böyle bir yapıyla alakam olduğuna dair bir belge şahit falan da yok" dedi.

HUSUMET MEYDANA GELDİ
Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın avukatlığını yaptığını vurgulayan F.C.Ş, "Bunların avukatlığını yapmış olduğumuz dönemde maalesef basın davalarına bakıyordum. İstemezdim, keşke basındaki insanlarla bu kadar kötü olmasaydım. Bana karşı bazılarının husumeti meydana geldi. En küçük bir meselede benimle ilgili maalesef sür manşetten haberler yapılıyor" diye konuştu.

800 MİLYON LİRA GERÇEK DEĞİL
FETÖ'nün Karadeniz'deki kasası olduğu ve 800 milyon lirasının bulunduğu iddialarını da yalanlayan F.C.Ş., Bank Asya'da yaklaşık 10 yıldır hesabı olduğunu söyledi. F.C.Ş,
"Hiçbir zaman Fetullah Gülen isimli şahsın talimatına dayalı olarak Bank Asya'ya para yatırmış değilim. Biz Bank Asya'ya borçluların para yatırmasını istiyoruz. Müvekkiller adına yapılan bazı tahsilatlar Bank Asya'ya paralarını yatırıyorlar. Biz de Bank Asya'ya yatırılmış olan paraları müvekkillerin hesaplarına aktarıyoruz. Bank Asya'yı tercih etmemizin sebebi EFT ya da havale parası almamış olması" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan M.Y, Z.A. ve M.A ile etkin pişmanlık hükümleri kapsamında S.Ş, K.Y. ve M.S.Ö'nün tahliyesine, mal varlıklarında tedbirler ile tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına, diğer tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek, duruşmayı 7 Nisan'a erteledi.

Tayfur KARA