HPN Akademi Genel Koordinatörü ve Hipnoz Eğitim Uzmanı Ahmet Ünal ve Hipnoz Eğitmeni Müge Eroğlu, Haberaks TV ekranlarında yayınlanan Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılarak hipnoz eğitimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

KİŞİ İKNA OLMALI
Hipnozda yapılan, söylenen her şeyin farkında olunduğunu ancak hipnoz altında yüzde 90 konuşulmadığını ifade eden Ünal, "Kişi öncelikle hipnoza ikna olmalı, aksi takdirde hiçbir şekilde sonuç alamazsınız. Dinlendirici ve hafif bir his yaratan hipnoz esnasında kişi, her şeyin farkındadır ancak uyku hali içinde olduğu gerçeğini de unutmamak lazım. Hipnozda hiçbir şeyi unutmazsınız sadece önemsiz şeyler filtrelenebilir ve o anda istemediğiniz hiçbir şeyi karşı taraf yapamaz" dedi.

ETKİLİ BİR YÖNTEM
Hipnozun bir tedavi yönetimi olmadığına dikkat çeken Ünal, şu ifadelere yer verdi: "Hipnozun etkili olması için kişi bu duruma açık olmalı. Hipnoz seansında en önemli faktör değişikliği kabul etmektir. Zaten bu değişiklikleri hemen fark edebilirsiniz. Sigara bırakma, kekemelik, tikler ve ağrılara karşı çözümlerde etkili bir yöntemdir. Ancak unutulmaması gereken en eönemli nokta hipnoz uzmanı hastalıkları teşhis edemez sadece belli sorunlarda yardımcı unsur olarak değerlendirilmelidir."

Pirsu DÜZGÜN