Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye ve Avrupa Birliği işbirliğinde düzenlenen 'Dezavantajlı Öğrencileri Destekleme Projesi' adlı panele katıldı. Panelde gençlere seslenen Kılıç, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkiye işaret ederek, 'Bizim AB ile bir türlü bitmeyen bir aşkımız var. Daha doğrusu bir türlü nikah masasında sonuçlanmayan ilişkimiz. Bunu da inşallah sizler başaracaksınız. Sizler başaracaksınızdan kastım; AB'nin kendi içerisinde yaşadığı birçok sorun ve aşmaya çalıştığı eksiklikleri var, bunları biliyoruz. Ama Avrupa Birliği ülkeleri olarak baktığımızda ülkeleri tek tek ele alıp, Türkiye ile karşılaştırdığınızda Türkiye ile olan ilişkilere imkanlar içerisinde gerisinde olanlar da var, çok ilerisinde olanlar da var. Avrupa Birliği ortaklarına baktığımız zaman bizim için değerler ortaklığını ve aynı zamanda ekonomik işbirliği alanının algılanması olarak gördüğümüzde bugün AB içerisinde yaşanan bazı konuların aslında kendi değeri ile ne kadar çeliştiğini görürsünüz' diye konuştu.

'Her türlü çalışmaya destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz'
Dünyada ve Türkiye'de gençlerin kendilerini daha iyi geliştirmeleri ve aynı zamanda ellerindeki fırsatları en iyi şekilde kullanabilmeleri için yapılan her türlü çalışmaya destek verdiklerinin altını çizen Bakan Kılıç, 'Her türlü çalışmaya destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Ama aynı zamanda kendi kendimize de daha iyi neler yapabiliriz özeleştirisini yapmak durumundayız. Tabii bu program çerçevesinde kendisini geliştirmek isteyen, aynı zamanda imkan ölçüsünde baktığımızda bazı sıkıntılarla karşılaşan gençlerimize verilen imkandan bahsediyoruz. Avrupa Birliğinin ve aynı zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın ortaklaşa düzenlemiş olduğu ama ana katılımcılar olarak Bakanlığımıza bağlı Kredi Yurtlar Kurumundaki barınan öğrencilerin faydalandığı bir proje' dedi.

'Size verilen olanakları çok iyi kullanmanız lazım'
Panele katılan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bakan Kılıç, gençlerin dünyadaki ve çevrelerindeki siyasi olayları değerlendirme konusunda üzerlerine düşen bazı sorumluluklar olduğunu belirtti. 'Size düşen bir görev var' diyen Kılıç, 'Biz eğer 'bugünkü gençler yarınımız' diye konuşuyorsak bunun altında yatan gerçek şu; siz bugünden kendinizi geliştirecek ve yetiştireceksiniz ki yarın birilerinin yerlerinde ve sorumluluk alanlarında, televizyon yüzlerinde sizler olacaksınız. Ama bunu başarabilmek için elinizdeki imkanları ve size verilen olanakları çok iyi kullanmanız lazım. Ama şunu çok iyi değerlendirmeniz lazım; kendi öz yapınızdan, kendi değerlerinizden, kendi tarihinizden asla ve asla bir eksiklik hissetmeyeceksiniz. Bundan kastım bu kuru kuruya şunu söylemek anlamına gelmiyor; şimdi sizler genç olduğunuz için bazı konularda konuşmalarınızda çok keskin bir takım yaklaşımlar içerisine girebiliyorsunuz. Bu normaldir. Burada önemli olan şudur, birbirimize karşı olan fikir alışverişinde ve birbirinizle olan müzakerelerimizde arkadaşınıza tahammül etme ve arkadaşınızın görüşene saygı gösterme ölçünüz' diye konuştu.
Panele Bakan Çağatay Kılıç'ın yanı sıra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Bölüm Başkanı François Begeot, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardım Dairesi Başkan Vekili Burak Çağatay Doğan, üniversite temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.