Kırmızı-Beyazlılara toplamda 55 bin 500 TL para cezası verilirken, Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında maraton ve vip tribününde bulunan taraftarların da passolig kartları bir maçlığına bloke edildi. Coşkun Zeren'e de 60 gün hak mağrubiyeti ve 30 bin TL para cezası verildi

KARTLAR BLOKE OLDU
Hafta sonu oynanan ve 1-1 berabere biten Mersin İdmanyurdu maçının ardından Samsunspor, 3 farklı dosya ile PFDK'ya sevkedilmişti. Dün toplanan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, bu dosyaları karara bağladı. Kırmızı-Beyazlı kulüp, kötü ve çirkin tezahürat nedeni ile ihtar ile cezalandırırken; maraton alt, maraton üst, vip çift A ve vip çift B tribünlerinde bulunan taraftarların elektronik biletleri 1 maçlığına bloke edildi. Bu tribünde bulunan taraftarlar hafta sonu oynanacak Boluspor maçında stada giriş yapamayacak.

55 BİN 500 TL CEZA
Kırmızı-Beyazlılara ayrıca taraftarların neden olduğu saha olayları nedeni ile 37 bin 500 TL ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması sebebiyle 18 bin TL; toplamda ise 55 bin 500 TL para cezası verildi. Sportif Direktör Coşkun Zeren ise hakeme yönelik hakaretleri nedeniyle 60 gün hak mağrumiyeti ve 30 bin TL para cezasına çarptırıldı. Samsunspor olaylı maçın ardından bu cezaları alırken, Mersin İdmanyurdu'na ise herhangi bir ceza verilmemesi dikkatlerden kaçmadı.