Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, takımın son durumu, hedefler ve Karşıyaka maçıyla ilgili Haber Gazetesi Spor Servisi Müdürü Muhammet Çavuşoğlu'na açıklamalarda bulundu.

Gününün neredeyse tamamını tesislerde geçirdiğini dile getiren tecrübeli teknik adam, "Teknik direktörün işi sadece sahada değildir. Saha dışındaki çalışmalarda çok önemli. Eksikleri tespit edip, gidermek için mesai yapacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

FUTBOLCULARIN ENERJİSİ GÜZEL
Takımın başında ikinci idmanına çıkan Engin Korukır, gördüğü tablo hakkında, düşüncelerini de paylaştı. Ligdeki her takımın eksiği olduğunu ifade eden Korukır, "Bizimde eksikliklerimiz var. İdmanlar, maçın aynası derler. Çünkü idmandaki görüntü maça muhakkak yansır. Benim idmanda futbolcularda gördüğüm enerji çok güzel. Tempolu ve istekli çalışıyorlar. Çok yetenekli oyuncu grubu var. Takım oyununu daha ileri seviyeye doğru geliştirirsek farklı bir takım ortaya çıkacaktır. Bunu yapacak kapasite var" diye konuştu.

TAKIM OYUNUNU GELİŞTİRMELİYİZ
Samsunspor'un 8 haftadır talihsizlik yaşadığına dikkat çeken Engin Korukır, "Her takımın başına gelebilecek olaylar. Ama ben çok düzgün işler olacağını düşünüyorum. Bu takım 25 puan toplamış. Fakat 3 puan silindi. Tekrar başarılabilir. Futbolcular değişik çalışmalarımıza
kolay cevav vereceklerdir. Futbolun ana temeli olan taktiksek organizasyonlarda gelişim kaydedip iyi bir durum ortaya çıkartmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

BU ŞEHRİN İNSANLARI ÇOK ÜZÜLDÜ
"İnsan nereye geldiğinin, şehrin ne istediğinin farkında olacak" diyen Korukır, şunları söyledi. "İki final kaybetmiş bir şehir çok şeyi hak ediyor. Oraya tesadüfen gelinmedi. Finaller böyledir. Bileğinin hakkıyla gelinen yeri tesadüfen kaybedebiliyorsun. Bu şehrin insanları üzüldü. Bunun farkındayım. En ufacık detayları bile es geçmememiz gerekiyor. Yoksa faturası ağır olur. Konsantre şekilde çalışmamız lazım."

FİNAL GİBİ MAÇ OLACAK
Ligde pazar günü Karşıyaka maçıyla birlikte takımın başında ilk mücadelesine çıkacak olan Engin Korukır, zor bir karşılaşma olacağını söyledi.
Korukır, "Karşıyaka iyi takım kurdur. Ligdeki konumu sonuncu olabilir ama yaptığı transferlerle sezona yeni başlamış havasında çıkacaklar maça. Bizim oynayacağımız maçlar hep final. Onları içinde final. Fakat biz başarmak istiyoruz" diye konuştu.

Muhammet ÇAVUŞOĞLU