TÜYAP 'Karadeniz 3. Kitap Fuarı' Samsun ve bölgeden gelen birçok kitapseverin yoğun ilgisiyle sona erdi. Ziyaretçiler, birbirinden değerli yazarlarla buluşmanın mutluluğunu yaşarken çok sayıda etkinliğe de katılma şansı yakaladı. Kitap fuarını ziyaret eden kitapsever sayısı, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 18 artışla 130 bin kişiye ulaştı.

130 BİN ZİYARETÇİ

TÜYAP Kültür Fuarları Proje Grup Başkanı Sunay Girgin, 'Karadeniz 3. Kitap Fuarı'nı değerlendirdi. Girgin, "Fuar genel olarak başarılı geçti. Rakamlara baktığımızda geçen seneye oranla katılımcı sayımızda ciddi artış yaşadık. Özellikle hafta sonu çok yoğun ziyaretçimiz oldu. Katkısı olan tüm kurumlara destekleri için teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 130 bin ziyaretçiye ulaştık. Bu bizim için çok güzel bir sayı ve büyük bir başarı. Geçen sene öğrenci sayısı 30 bindi, bu sene 45 bin olarak gerçekleşti. Geçen yıl toplam ziyaretçi sayımız da 110 bin civarındaydı. Sayılardan daha önemlisi, tüm ziyaretçilerimizin memnuniyetlerini ifade etmesi. Fuar boyunca anketler yaptık, çok olumlu geri dönüşler aldık. Katılımcılarımızın birçoğu şehir dışından gelen firmalar. Onlar da memnun olduklarını ayrıca belirtti. Bu tabi hepimizin gururu ve bundan da çok mutluyuz. Umarım önümüzdeki yıl çok daha iyi bir fuarla aynı tarihlerde burada olacağız" dedi.

ÖĞRENCİLERİN GELİŞİ MUTLU EDİYOR

Fuar süresince etkinliklerin de çok yoğun ve dolu dolu geçtiğini ifade eden Girgin,"Bu da bizim için memnuniyet verici. Önümüzdeki sene çok daha iyisini yapmak üzere çalışacağız. Şu dönemde en önemli konu fuara öğrencilerin gelmesi ve kitapla buluşmaları ve seneye tekrar burada ağırlanmaları. Yayınevleri de öğrenci ziyaretlerinden çok memnunlar. Onlar da çocuk kitaplarına ağırlık vermiş durumda. Öğrencilerin gelişi bu anlamda da onları çok mutlu etti" diye konuştu.

9 GÜNÜ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Gerçekleştirilen kitap fuarının süresine ilişkin de açıklamalarda bulunan Girgin, "Firmalarımız kitap fuarının süresinin kısa olduğunu bize aktarıyor. İki hafta sonunu kapsayan bir kitap fuarını, yani 9 günü tercih ettiklerini söylediler. Biz ilk yıllarda fuarlarımızı 6 gün şeklinde gerçekleştiriyoruz. Sonra yapacağımız değerlendirmelere göre 9 güne karar veriyoruz. Bu fuardan gelen talepler de tek tek değerlendirilecek. Gelecek sene için Samsun yönetimiyle birlikte yapacağımız toplantılardan sonra hem yayıncılarımıza hem de okurlarımıza kararımızı bildireceğiz. Şu an bir şey söylemek için erken" ifadelerini kullandı.

Emre PANK