AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 25 Şubat'ta Ankara Arena'da Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla referandum kampanyasına güçlü başlangıç yapıldığını belirtti. Başlangıcın oldukça coşkulu ve yoğun bir katılımla gerçekleştiğini ifade eden Göksel, ''Önemli bir eşikte olmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

GÜVENLİ HÜKÜMETLER GELECEK

AK Parti'nin bütün seçim başlangıçlarının heyecanlı geçtiğini söyleyen Göksel, ''Bu defa da çok yoğun bir kalabalık ve heyecanlı bir hava vardı. İçeride 30 bin kişi varsa, dışarıda 60 bin kişi vardı. Heyecanlı olmamız da gayet normal. Sansasyonel söylemler dışında önemli bir eşikteyiz. O söylemleri de bazı gruplar bilerek yapıyor. 'Türkiye'nin rejimi değişecek, hilafet gelecek, tek adamlık olacak' diyorlar. Bunlar aslında önemli arefede ülkenin önünü kesmek için söylenen şeyler. Yönetim şeklinin değişmesi demek, parlamento kanun çıkartarak kendi işini yapması, seçilen cumhurbaşkanı ve onun seçtiği bakanlar kurulunun kendi icraatini yapması demek. Şu anda uyumlu bir hükümet ve Cumhurbaşkanı olsa bile geçmiş yıllarda önemli sorunlar yaşadık. Yeni sistemle 5 yıllık kesintisiz, güvenli ve istikrarlı hükümetlerimiz olacak'' diye konuştu.

LAFIMIZI EĞİP BÜKMEDİK

Seçmenleriyle ilişkilerinin hiçbir zaman kesilmediğini belirten Göksel, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ''Seçim bitti yine halkın arasında olup taleplerini dinledik. Bizden önce milletin gönlüne taht kurmuş liderlerin de yaptığı buydu. Samsun'daki referandum kampanyası başlangıcımızı Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un 28 Şubat'taki programıyla yapacağız. Samsun'dan başlamak üzere tüm memlekete ne yapmak istediğimizi anlatınca, milletimizin bunu kabulleneceğine inanıyorum. Samsun'da bu konuda bir problem görmüyorum. Hiçbir zaman yalan söylemedik, lafımızı eğip bükmedik. Bundan sonra da öyle yapmaya devam edeceğiz. Bizim için Türk milletinden ve Türkiye Cumhuriyeti'nden daha önemli bir şey olmadı, olmayacak.''