TÜİK 2015 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre Atakum ilçesinde 158 bin 31 olan nüfus, 11 bin 778 kişinin ilçeye taşınmasıyla 169 bin 809'a ulaştı. Yüzde 7.45'lik bu artış, Atakum ilçesini Karadeniz Bölgesi'nin nüfusu en çok artan ilçesi haline getirdi.

'GELİŞİM VE DEĞİŞİM SÜRECEK"

Atakum ilçesinin değişim ve gelişimine bağlı olarak nüfusun sürekli artış göstermesinin kendilerini memnun ettiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Atakum ilçesinde yıllık 10 bin civarında nüfus artışı oluyor. 2015 yılında bu rakam 12 bine yaklaşmıştır. Kişi bazında bakıldığında Karadeniz Bölgesi'nin nüfusu en çok artan ilçesi Atakum ilçesi olmuştur. Artvin, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Amasya ve Sinop illerimiz başta olmak üzere ilçemize özellikle çevre il ve ilçelerden sürekli yeni vatandaşlarımız katılmaktadır. Bu yoğun artış bizim sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. Biz de bu sorumluluğun bilincinde hareket ederek ilçemizi daha iyi hizmetler ve projelerle buluşturarak bu gelişim ve değişimi sürekli hale getiriyoruz' diye konuştu.

Atakum ilçesinin 2014 yılında da sosyoekonomik gelişmişlik oranlarında bölgenin öncüsü olduğunu ifade eden Başkan Taşçı, 'Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) tarafından yürütülen TR83 Bölgesi İlçeleri Sosyoekonomik Gelişmişlik Analizi (SEGE) 2014 çalışması ile TR83 Bölgesi ilçeleri gelişmişlik düzeyine göre sıralamasında ilçemiz ilk sırada yer almıştı. Nüfusun ve gelişmişlik düzeyinin aynı paralelde yükselmesi önemli bir olaydır. Atakum Belediyesi olarak, Atakum ilçesinde yaşanan bu gelişim sürecini hızlandırmak adına önemli çalışmalarla yolumuza devam ediyoruz. Atakum ilçesini, Türkiye'nin gözbebeği yapacağımıza söz vermiştik. Hızlı artan nüfusu ve gelişmişlik analizleri sonucunda ilk sırada yer alması bizim hedefimize hızlı adımlarla koştuğumuzun bir göstergesidir' şeklinde konuştu.