Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumu öncesi çalışmalarını hızlandıran Canik Belediye Başkanı Osman Genç, sahaya indi. "Bismillah" diyerek evet turuna çıkan Başkan Osman Genç, Mekke Caddesi'nde esnafları gezdi, çay ocağında vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlara referandumda neden 'evet' denilmesi gerektiğini detaylarıyla anlatan Başkan Genç, Canik halkından destek istedi.

YENİLİKLER GETİRECEK

Beraberinde AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma ile birlikte yaptığı 'evet' gezisinde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç, vatandaşların referandumla ve yeni sistemle ilgili merak ettikleri soruları da yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı sisteminin vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak bir çok yenilik getireceğini belirten Başkan Genç, gelecek yeniliklerinden birinin ise bürokratik gecikmelerin ortadan kalkacağını söyledi.

DEVLET-MİLLET BÜTÜNLEŞECEK

Yeni sistemin hızlı karar alan, hızlı icraat yapan etkin bir yönetim modeli olacağına vurgu yapan Başkan Genç, "Bu referandumda devlet ve millet bütünleşecek, çift başlı sistem ortadan kalkacak. Bu referandum ile 12 Eylül zihniyetine 'dur' diyeceğiz. Daha demokratik daha özgür bir Türkiye'nin geleceğini oylayacağız. Ben özelde Canik, genelde ise tüm halkımızın 16 Nisan'da çok yüksek oranda 'evet' diyeceğine gönülden inanıyorum. Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu ışığı görüyorum" dedi.

YENİ REKOR KIRACAĞIZ

Referandumun Türkiye'nin geleceğini ilgilendirdiğini ifade eden Başkan Osman Genç, "Bu sistemi halkımıza tüm detaylarıyla anlatıyoruz. 16 Nisan'a kadar mahalle mahalle, sokak sokak, ev eve gezerek halkımıza neden evet denilmesi gerektiğini anlatacağız. Canik geleceğimiz için 'evet' diyor. Ancak inanıyorum ki 16 Nisan'da Canik olarak yeni bir rekor kıracağız" diye konuştu.
Başkan Genç, referandum gezileri kapsamında Samsun Orman İşletme Müdürü Celal Kanbur'u da ziyaret etti.