CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Haberaks TV ekranlarında yayınlanan Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılarak referandum sürecini değerlendirdi. Tekin, referandum sürecinde parti amblemleri bir kenera bıraktıklarını ve alanlar sadece Türk Bayrakları ile çıkacaklarını ifade etti.

VATANDAŞ ŞOK YAŞIYOR

Referandumun siyasi bir ortama çekilmemesi gerektiğini ve oylanacak asıl unsurun Türkiye'nin geleceği olduğunu dile getiren Tekin, "Herkes istediği partiye oy verebilir ancak burada ülkenin geleceği, bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimiz sorgulanıyor. Çoğu insan maddelerin ne getirip ne götürdüğünü bilmiyor ve anlattığımızda şaşırıyorlar. 16. maddede Cumhurbaşkanı'na istediği gibi illeri birleştirme yetkisi veriliyor. Bu da eyalet sistemine giden yoldan atılan adımdır. Bölünmeye bu kadar açık bir mesaj olur mu? Bunları anlattığımızda vatadandaş büyük şok yaşıyor, Bizim tek hedefimiz Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği tam bağımsız Türkiye olmalı. Her şeyiyle kendimize güvenmeliyiz. Biz bunu vatanımız, bayrağımız için haykırmaya devam edeceğiz. AKP'ye baktığımızda ülkeyi, HDP ile FETÖ ile yan yana olanlar diye bölmeye çalışıyorlar. Adaletsizlik zulüm yeryüzündeyken Allah da kul da buna izin vermeyecektir" dedi.

SAVUNABİLECEKLERİ MADDE YOK

Yeni Anayasa çalışmalarını isteyen herkesle, istedikleri herkesle tartışabileceklerini ifade eden Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Samsun'da AKP'ye oy verenlerin yüzde 20'sinin, MHP'ye oy verenlerin ise yüzde 80'inin 'evet' demeyeceğini görüyorum. Bu da bizi umutlandırdı. İnsanlar sağduyulu. Ülkemizin geleceği için insanların 'hayır' demelerini istiyorum. Kimsenin başı göğe ermeyecek. Bu değişiklikleri biliyorum diyenler gelsin tartışalım, Yüzleri yere bakar. Savunabilecekleri hiç bir madde yok. Terörü önleyecekmiş, önle o zaman. Ekonomi düzelecekmiş, düzelt o zaman. 15 yıldır elinden tutan mı oldu, hangi kanunu istedin de çıkaramadın?"

Pirsu DÜZGÜN