Samsun'da sabah saatlerinde bankaya giderek emekli promosyonlarını almak isteyen vatandaşlar otomatik ödeme engeliyle karşılaştı. Promosyon alacakları bankaya otomatik ödeme talimatı vermedikleri için 350-450 TL arasında ödenecek promosyonlarını alamayan emekliler banka önünde toplanarak yetkililere tepki gösterdi.

BİZİ ÜZMESİNLER

10 yıldır emekli maaşını aynı bankadan aldığını söyleyen emekli Salih Keskinsoy, ''Televizyonlarda bildirilen emeklilere verilecek promosyon maaşımızı almaya geldik ama bize dayatma olarak elektrik, su faturasının bu bankadan ödeme talimatıyla yapılmış faturasını vermemizi istiyorlar. Promosyonumuzu vermiyorlar. Biz paramızı aldığımız zaman yavaş yavaş istediğimiz yerde faturalarımızı ödüyoruz. Talimatlı ödemeye güvenmiyoruz. Bizi üzmesinler. Lastikli, kara çalıklı arkadaşlarımız, analarımız bacılarımız var. Paralarımızı versinler. Televizyonlarda böyle bir şart olmadığını açıklıyorlar, işimizi gücümüzü bırakıp bankalarda sürünüyoruz. 375 lira promosyon alacağım ama alamıyorum'' diye konuştu.

TALİMAT VERMEDİM DİYE...

300 TL promosyonunu fatura ödeme talimatı vermediği için alamadığını kaydeden emekli Hatice Güven de ''Otomatik ödeme yaptırmazsam bu parayı alamayacağımı söylediler. Elektirik ve suyumu oğlum ödüyor. Oğlumdan alıp ben mi ödeyeyim zaten zor geçiniyorum. Ben de çıktım evime gidiyorum'' dedi.

EMEKLİYLE İLGİLENSİNLER

Faturalarının kendi üzerine olmadığını ifade eden Sevgi Şükür de ''Her şey kızımın üzerine. Bu şekilde banka promosyonu alamıyormuşum. Televizyonlar bangır bangır fatura şartı yok diye bağırıyor. Sabah da dinledim, hiçbir şart olmadığını söylediler. Geldik ama alamıyoruz. Ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Bankadakiler emir gelmedi diyor, sözlerinin arkasında dursunlar emekliyle ilgilensinler'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU