Pakistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan günlerdir konuşulan 'Karargah rahatsız' manşetiyle ilgili çok sert açıklamalarda bulundu.

'Terbiyesizlik, seviyesizlik'

Atılan manşete 'Terbiyesizlik, seviyesizlik' diyerek çok sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Genelkurmay Başkanımızla dün Beylerbeyi Sarayı'ndaki görüşmemiz birinci derecede El Bab operasyonunun tamamlanmasına yönelik bazı görüşmeler, çalışmalar var. Türkiye-ABD-Rusya arasındaki görüşmelerde nerelere geldik, ne durumdayız onların bir değerlendirmesini yapma fırsatı bulduk. Bir diğer konu da bu gazetede ön sayfa atılan başlık, içeride atılan başlık çok çok daha çirkindi. Bunlar bizleri rahatsız ettiği gibi TSK'yı haydi haydi rahatsız etmiştir. Bizim rahatsız olduğumuz konudan TSK'nın da rahatsız olmaması olmazdı. Biz bir vücudun uzvu gibiyiz. Burada yapılan terbiyesizlik, seviyesizliktir. Başlığı atmaya ne gazetenin yönetimi, patronaj kadrosu muktedir. Hukuki süreç neyse bazı adımlar atılmıştır. Bizler takipçisi olacağız" dedi.

'Türkiye'deki projeler teşkilat üyesi ülkelerin ulaşım kapasitesini güçlendirdi'

Türkiye'deki kalkınmanın teşkilat ülkelerini de güçlendirdiğini ifade eden Erdoğan, 'Türkiye son dönemde hayata geçirdiği büyük projelerle teşkilatın kuvvetlendirilmesine ciddi katkılar sağlamıştır. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim köprüsü, Osmangazi Köprüsü gibi projeler sadece ülkemizin değil aynı zamanda teşkilat üyesi ülkelerin de ulaşım kapasitesini güçlendirmiştir. 3'üncü Havalimanı gibi şu an inşası devam eden projelerimizin bu sürece ivme kazandıracağına inanıyorum. Batı Tiflis-Kars gibi tren hatlarının da ciddi katkısı olacaktır' diye konuştu.

'Üye ülkeler arasındaki engelleri bertaraf etmemiz gerekiyor'

'Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın muazzam potansiyelini harekete geçirmek noktasında hala bazı sorunlarla karşılaştığını kabul etmemiz gerekiyor' diyen Erdoğan, 'Teşkilat bölgesinin dünya nüfusu içindeki payı yüzde 6.2 olmasına rağmen, dünya ticaretindeki payı sadece yüzde 2'dir. Ayrıca teşkilat ticaret hacmi üye ülkelerin toplam dış ticaret rakamları içinde küçük bir yer işgal ediyor. Bu tabloyu değiştirmek için tüm ülkeler sorumluluk taşıyor. Bu açıdan İslamabad zirvesinin tarihi bir fırsat olduğuna inanıyorum. Üye ülkeler arasındaki engelleri bertaraf etmemiz gerekiyor. Ticareti serbestleştirilmesi yönünde önemli bir araç olan ticaret anlaşmasını bir an önce hayata geçirmek istiyoruz. Bu anlaşmanın en geniş katılımla uygulamaya konulmasına özel önem veriyoruz. Zirve sırasında kabul edeceğimiz 2025 vizyon belgesini de bu hedeflere ulaşmak için yol haritası olarak görüyoruz. Teşkilatın etkinliğinin arttırılması, zirve kararlarının hayata geçirilmesi noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın daha da güçleneceğine inanıyorum' ifadelerini kullandı.