Samsun'da kurulduğu ilk günden itibaren eğitimde kendine önemli bir yer edinen Bilgi Okulları, başarının adresi olmaya devam ediyor. Özel Artı Bilgi Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Karahan Aydur, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, "2016 Bakliyat Yılı" olması sebebiyle açılan "Tarımda ve Beslenmede Bakliyatın Önemi" konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye 1'incisi olarak Samsun'a, okuluna ve ailesine büyük gurur yaşattı.

BİRİNCİ OLACAĞIMI BİLİYORDUM

İlk olarak il ve bölgede birincilik kazanan Aydur, ardından Türkiye genelinde katıldığı yarışmada da birinci oldu. Birincilikten emin olduğunu belirten Aydur, "Samsun ve bölge birinciliği yazın gerçekleşti, ancak Türkiye birinciliğinin açıklanması uzun sürdü. Ya olamadıysam diye düşündüm ama oldu, mutluyum. Aslında birinci olacağımı biliyordum, bunu hissetmiştim. Şimdi ise kitap yazmak istiyorum. Kitap okumayı, yazı yazmayı seviyorum. Bu hedefimi de gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım" dedi.

ÖĞRETMENLERİNE TEŞEKKÜR

Karahan Aydur'un annesi Gökçe Aydur ise, oğlunun kitap okumayı çok sevdiğini ifade ederek, "Hayal gücü oldukça geniş. Bunu kağıda gayet rahat dökebiliyor. Bu nedenle kendini ifade edebileceği ve bu tarz yarışmalara katılabileceği ortamlar bulması lazım. Bizler ona destek olursak başarılarına başarı katacağını düşünüyorum. Bu anlamda da eski okulu Alparslan İlkokulu ve yeni okulu Bilgi Okulları'nın değerli yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GELECEK VAAT EDEN BİR ÖĞRENCİ

Öğrencileri Karahan'a okula geldiği ilk günden itibaren büyük destek veren Eğitim Koordinatör Yardımcısı Alican Yalçın, başarı ile gurur duyduklarını belirterek, "Karahan akademik olarak başarılı, gelecek vaat eden bir öğrenci. İleride adından söz ettirecek işlere imza atacağına yürekten inanıyorum. Bizler kendisine her konuda destek vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ

Öğrencilerini Karahan'ı başarısı nedeniyle tebrik eden Bilgi Okulları Kurucusu İsmail Kılıçarslan, "Bundan önceki okulunda böyle bir yarışmaya katılması konusunda kendisini cesaretlendiren sınıf öğretmeni Orhan Bal'a ve okulunun değerli idarecilerine sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi bu tarz konularda ve bilinçlendirmek, yarışmalara katılmaya özendirmek bizler için çok önemli. Geleceğimiz olan bu çocuklarımızın başarılarına başarı katacak girişimlerine bizler her zaman destek olacağız" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU

Resimaltı (5): Geçtiğimiz günlerde 'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi' adlı programa katılan Samsun Valisi İbrahim Şahin, aynı programda Türkiye 1'incisi olduğu açıklanan Karahan Aydur'a başarı belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.