Kızılırmak ile sulanan Bafra Ovası'nın tarımı ile ilgili Bafra Ziraat Odası'nda, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner başkanlığında, Bafra Tahıl Üreticileri Başkanı Hasan Toker ve Samsun Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ÇATAK İl Koordinatörü Fadime Turan'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Samsun'da uygulanan 75 bin dekar alanın 50 bin dekarının Bafra Ovası'nda gerçekleştirildiği belirtildi.

Toplantıda Bafra üreticisinin sorunları ovanın geleceği ve ÇATAK Programı ile ilgili görüş ve öneriler masaya yatırıldı. ÇATAK İl Koordinatörü Fadime Turan, Türkiye'de iki önemli ovaya sahip olan Samsun'da, ÇATAK Projesi ile suya karışma riski olan pestisit ve kimyasal gübre kalıntıları ile nitrat kalıntıları gibi birçok kirliliğe ve ileride hastalıklara neden olabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi hedeflendiğini söyledi.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ise Bafra Ovası'nda kayıtlı 120 bin dekar çeltik alanının bulunduğunu, 50 bin dekar ÇATAK Programında bulunan alanın katlanarak büyümesini ve Türkiye'de kalite ve rekora imza atmak isteklerinin hedeflendiğini belirtti.