Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Davutoğlu, "Malum parti hala teröre destek veriyor. Güneydoğu'yu Stalinist yaklaşımdan ve faşist düzenden kurtaracak olan da AK Parti'dir." dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Terör odaklarının saldırıları karşısında sizlerin yürekli desteğini biliyoruz. Biz ilk günden beri Türkiye'yi zenginlikleriyle sevdik. Türkiye'de yaşayan 78 milyonun bizim gözümüzde hiçbir farkı yoktur. Vatandaş Ahmet olarak eğer bir gün vatandaşlarımız arasında bir ayrım yaparsam o gün bizim için aldığımız nefes haramdır.

Bizim için en büyük şeref vatandaşımıza hizmettir. Bizim kültürümüzde ayrımcılık yoktur, kimseyi mezhebinden, kimliğinden dolayı kınamak yoktur.

"HALA TERÖRE DESTEK VERİYORLAR"

Kim eline bir silah alıp, kim şehirlerimizi harabeye çevirmek isterse hep beraber buna karşı çıkacağız. Bizim mücadelemiz menfur odaklara karşıdır. Bunlar huzurumuza yönelik saldırılardır. Bugün hala malum parti teröre destek veriyor. İstiyorlar ki devlet eski devlet olsun. 12 Eylül ile onun çıkardığı terör örgütü zihniyeti aynıdır.

"BÖLGEYİ STALİNİST YAKLAŞIMDAN KURTARACAĞIZ"

Toledo'yu örnek vererek mimari açıdan benzettim. Bir baktım birileri Franco'yu örnek veriyor. Bu kadar ucuz bir şey olur mu? Biz Franco'yu da biliriz. Marksist zulmü de biliriz. Güneydoğu'yu Stalinist yaklaşımdan ve faşist düzenden kurtaracak olan da AK Parti'dir.

Eski Türkiye'de yaşananları sizler daha iyi biliyorsunuz. O Türkiye yasaklar Türkiye'siydi.

'TUZAKLAR MİLLETİN DESTEĞİYLE BOZULDU'

Biz yasakları kaldırırken önümüze büyük engeller çıktı. Savaş baronları, dış mihraklar..

Ülkenin huzurunu bozmak için elinden geleni yaptı ama bu kurulan tuzaklar milletin desteğiyle bozuldu. Bu terör örgütünü çökerteceğiz. Cizre'de, Silopi'de, Sur'da hendek kazan teröristleri kahraman edenler var. Bu terör örgütü en çok zararı Kürt vatandaşlarımıza veriyor.'