Profesyonel liglerde 2. Transfer Tescil Dönemi'nin sona ermesiyle birlikte kulüpler de devre arası transfer dönemi resmen bitmiş oldu.

PTT 1. Lig'de yer alan Alima Yeni Malatyaspor devre arasını en hareketli geçiren takımların başında geldi. Kadrosunda gelen ve giden sayısıyla büyük bir sirkülasyon yaşadı.

Sarı-kırmızılı takım, İskender Alın, Koray Şanlı, Musa Sinan, Alex Dos Santoz ve Azad Filiz ile yollarını ayırdı.

GENÇ OYUNCULAR KİRALANDI
Alima Yeni Malatyaspor'dan ayrılan bu oyunculardan İskender Alın Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'la, Koray Şanlı Gümüşhanespor'la, Azad Filiz Şanlıurfaspor'la, Musa Sinan Kayseri Erciyesspor'la anlaştı. Kadrosundaki genç oyuncuların tecrübe kazanması için kiralama yoluna giden Alima Yeni Malatyaspor, Burak Kavlak, Ferhat Canlı, Furkan Pekşen, Abdulsamet Damlu'yu Sandıklıspor'a, Kamil İçer'i Amedspor'a, Yakup Alkan'ı ise Gümüşhanespor'a kiralık olarak gönderdi.

8 YENİ TRANSFER
Alima Yeni Malatyaspor gönderdiği 12 oyuncunun yerine Gençlerbirliği'nden Guido Koçer, Osmanlıspor'dan kiralık olarak Umut Nayir'i, İsviçre'den Sandro Gotal, Göztepe'den ayrılan Erkan Sekman, Balıkesirspor'dan ayrılan Yiğitcan Erdoğan, Medipol Başakşehir'den Sedat Ağçay, Kazakistan'dan Azuka Ibobo Izu ve Almanya 6. Ligi'nden Serhat Ayvaz'ı renklerine bağladı.

TFF'nin istediği 25 kişilik isim listesini de hazırlayan Alima Yeni Malatyaspor kadrosunu şu isimlerden oluşuyor:
'Ali Sakal, Aydın Çetin, Azuka Ibobo Izu, Burhan Ahmetoğlu, Bülent Tuluyhan, Erkan Sekman, Ertaç Özbir, George Akpabio, Gonzalo Damian Godoy Silva, Guido Koçer, Hakan Bezci, Hüseyin Kar, İrfan Başaran, Kemal Cingirt, Mehmet Umut Nayir, Okechukwu Godson Azubuike, Osman Fırat, Ramazan Kahya, Sadık Çiftpınar, Sandro Gotal, Sedat Ağçay, Serhat Ayvaz, Sunday Mba, Vedat Kapurtu ve Yiğitcan Erdoğan'