Meclis Genel Kurulu'nda konuşma yapan MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Atatürk Havalimanı'na ve Başbakanlık odasına sözde Kürdistan bayrağının asılmasına tepki gösterdi. Bu duruma kimin izin verdiğini soran Milletvekili Usta, geçmişten beri MHP'nin bu konudaki tavrının net olduğuna vurgu yaptı.

KİM İZİN VERDİ?

'Irak Kürt Bölgesel Yönetimi adı altında bir bayrağın Irak bayrağıyla birlikte asıldığı görülmüş ve yaşanmıştır' diyen Milletvekili Usta, 'Bu Irak'ın kendi iç meselesidir, bizi doğrudan ilgilendirmeyecektir. Ama aynı bayrağın Türkiye'de, Türk bayrağına eş tutularak asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir. İstanbul'da bu sözde bayrağın dalgalanmasına kim izin vermiştir? Barzani bayrağının dalgalanması bir bürokrat şuursuzluğunun mu eseridir? Yoksa önü arkası düşünülmüş bir komplonun mu parçasıdır? Sayın Cumhurbaşkanı bundan haberdar mıdır? Sayın Başbakan, Çankaya'da Barzani'yle konuşurken, arkasına dönüp de nedir bu bayrak, kim koydu buraya diyebilmiş midir? Peşmerge ne zaman bayrağa sahip olmuştur? Türkiye ne zamandır Irak'ın kuzeyinde bağımsızlık için referandum yapmaktan bahseden, tutuklu HDP'lilerin bırakılmasıyla ilgili görüş sarf eden peşmerge kalıntısının bayrağını tanımıştır?' dedi.

USTA'DAN BÖKE'YE CEVAP

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin 'Sayın Bahçeli'nin bu konuyla ilgili milyonlarca seçmenine söyleyeceği belki bir şey olabilir' şeklinde açıklamasına da yanıt veren Usta, 'MHP'nin bu konudaki tavrı nettir arkadaşlar. Eğer geçmiş konuşmalarımızda Genel Başkanımızın ifadelerini takip etmiş olsalardı, mesela, 8 Haziran 2010'da, 15 Aralık 2015 tarihinde Barzani'nin Türkiye'de zamanın Dışişleri Bakanı ve Başbakan tarafından karşılanmasına karşı verdiği tepkiyi, çok net bir şekilde görebileceklerdi' şeklinde konuştu.

ÇOK MUĞLAK BİR AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım'ın, konuya ilişkin gruptaki değerlendirmesi hakkında da konuşan Usta, 'Çok muğlak bir açıklamadır. Burada net bir tavır beklemekteyiz. Biz Türkiye olarak Kürdistan Bölgesel Yönetimini hakikaten tanıyor muyuz, tanımıyor muyuz? Türkiye'nin bu konudaki politikası nedir? Bu konu ortada bırakılacak bir konu değildir' ifadelerini kullandı.