AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, geçtiğimiz günlerde TBMM'de kabul edilip kanunlaşan; vergi indirimi, esnaf ahilik sandığı kurulması, TEDAŞ ve tarımsal kredi alacaklarının yapılandırılması gibi bir dizi düzenleme içeren torba yasa hakkında açıklamalarda bulundu.
Kurt, 'Uzun yıllardır vatandaşlarımızın talebi olan düzenli vergi ödeyen mükelleflerimize vergi indirimi sağlanması hususu artık kanunlaşmıştır. Bununla birlikte esnaf ve ahilik sandığının kurulması ile esnafımıza büyük kolaylıklar sağlanmış olacak. Ticari, zirai ya da mesleki faaliyeti nedeniyle vergi mükellefi olanlar ile kurumlar vergisi mükelleflerinin ödemesi gereken vergiden %5 indirim sağlanacak. Daha önce birçok defa yaptığımız vergi borçlarının yapılandırılması kanunları ile esnaflarımız ekonomik açıdan büyük bir yükten kurtulmuş olacak' dedi.

ÇİFTÇİYE BÜYÜK MÜJDE

Torba yasa ile çiftçilere de önemli kazanımlar geleceğini ifade eden Kurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: " Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan ve 31 Aralık 2016 itibariyle takibe düşen kredi alacakları, kanun yürürlüğe girdiği tarihi izleyen üçüncü ayın sonuna kadar başvuruda bulunulması halinde yeniden yapılandırılacak. Tüm çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun, Esnaf Ahilik Sandığı, bizim kültürümüzde olan bir uygulama. Osmanlı döneminde de esnafı koruma altına almak adına uygulanan bir sistem. Kurulacak olan sandıkla beraber esnafımız ekonomik açıdan yaşadığı sıkıntılara burada çözüm bulacak. Oluşturulacak olan fon ile yaşadığı maddi sıkıntıları aşacak. Esnafımız her zaman ekonominin bel kemiği olmuştur.'

HALA ZİHİNLERİMİZDE

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, 28 Şubat'ın yıldönümü nedeniyle açıklamada bulundu. Kurt, 'Türk demokrasisi üzerinden tankların geçmesiyle sonuçlanan, seçilmiş ve yetkiyi doğrudan halktan almış olan hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın istifaya zorlanmasıyla devam eden süreç boyunca hukuk askıya alındı, insan hakları görmezden gelindi. Üzerinden 20 yıl geçmiş olsa da o dönemde yaşanan hukuk dışı uygulamalar bugün hala zihinlerimizde tazeliğini korumaktadır" dedi.

AYAKTA DURMAYI SÜRDÜRÜYOR

Devletin yaşadığı bu fetret döneminden, kendi güç ve iradesiyle çıktığını ifade eden Kurt, şu ifadelere yer verdi: "Kendi iradesine darbe vurmak isteyenlere karşı Adalet ve Kalkınma Partisi'ni çok kısa bir zaman sonra tek başına iktidara getiren milletimizin iradesi sarsılmaz şekilde ayakta durmaya devam etmektedir.
Bu vesile ile hizmetleri ve geniş ufkuyla Türkiye'ye büyük katkılar sunmuş olan, 28 Şubat döneminin de Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı da rahmet ve saygıyla anıyorum.'