Galatasaray'ın unutulmaz futbolcularından Metin Oktay 2 Şubat 1936'da dünyaya geldi. Türk futbolunun efsane ismi Metin Oktay, yaşasaydı bugün 80 yaşında olacaktı.

Metin Oktay kimdir?

Metin Oktay, 2 Şubat 1936'da İzmir'de dünyaya geldi. Futbol dünyasına ilk Damlacıkspor'la girmiş, 1954 yılında İzmir Spor'a transfer olmuştur. İzmir Spor'da bir sezonda 18 maça çıktı ve toplam 17 gol attı ve Galatasaray Metin Oktay'ı transfer etti. 1955 yılından 1961 yılına kadar Galatasaray'da top koşturan Metin Oktay Galatasaray'da rekorlar kırdı.

Metin Oktay Galatasaray'da oynadığı zamanlarda 6 kez gol kralı olarak inanılmaz bir başarı elde etti. Türk futbolunun sembol isimlerinden olan Metin Oktay, hem saha içinde hem de saha dışında yaptıklarıyla unutulmaz hale geldi.

2 Şubat 1936'da İzmir'de doğan Metin Oktay, 11 Nisan 1954'te Belçika'ya karşı ilk kez milli oldu ve 4-0 kazanılan maçın 2 golünü attı. Aynı yıl İzmirspor'a transferi gerçekleşti ve bu forma altında 17 gol atarak gol kralı oldu. İzmirspor da Mahalli Lig'i şampiyon bitirdi. 1955 yılında Gündüz Kılıç, Metin Oktay'ı Galatasaray'a transfer etti.1956 yılının Şubat ayında A Milli Takım'ın, Macaristan'ı 3-1 yendiği maçta, 2 golü Lefter, bir golü Metin Oktay ağlara gönderiyordu. 1957 yılında dönemin Fenerbahçe yöneticisi Müslüm Bağcılar'ın dönemin koşullarına göre astronomik olan transfer teklifini 'Bizi sevenleri üzmeyelim baba...' cümlesi ile geri çevirmiştir.

Metin Oktay 1968-1969 sezonundaki jübile maçında Fenerbahçe ile karşılaşmak ister. Fenerbahçe yöneticisi Eşref Aydın'ın bu isteğe cevabı şu şekildedir: "Tek bir şartım var. Fenerbahçe kulübü ve taraftarı her zaman sana hayrandı. 10 dakikalığına da olsa Fenerbahçe formasını giyer misin?"

Metin Oktay, Fenerbahçeli yöneticinin bu isteğine "Şeref duyarım" cevabını verir.

Jübile maçında Metin Oktay ile Can Bartu formalarını değiştirir. 10 dakikalığına Metin Oktay Fenerbahçe, Can Bartu ise Galatasaray forması ile mücadele eder.

Metin Oktay, 40 kez milli olup, futbol hayatı boyunca 6 kez gol krallığı ve 217 gollük bir rekora imza atmıştır. 1974-1975 sezonunda kısa bir süre Doğan Koloğlu ile birlikte Galatasaray'da teknik direktörlük görevinde bulundu. Daha sonra spor yazarlığı yaptı.13 Eylül 1991'de, Boğaziçi Köprüsü çıkışında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

metin Oktay'ın, "Galatasaray`da kaptanlık yaptığım zamanlarda yazı-tura yapılacağı vakit hep tura derdim. Varsın Atam`ın silüeti yere değmesin" sözü onunla beraber efsane olmuştur.