Samsun'un Canik İlçesi Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde oturan Arif ve Yasemin Kıran'ın 18 yaşındaki oğulları Batuhan Kıran, 6 yıl önce Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) hastalığına yakalandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde tedavi altına alınan Batuhan, hastalığı süresince eğitimine ara vermedi. Yaklaşık 1 yıl önce tedavisi tamamlanan ve lösemiyi yenmeyi başaran Batuhan, Giresun Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Yüksekokulu'nda eğitimine devam ediyor.

"AİLEM BÜYÜK DESTEK VERDİ"
Lösemi hastalığına 12 yaşında yakalandığını söyleyen Batuhan, "Hastalığım süresinde okulumu hiçbir zaman bırakmadım. Tedavilerim haricinde hiç aksatmadım. Okul ve arkadaşlarım benim için her zaman moral kaynağı oldu. Okumayı çok seviyorum. Okulumun ve ailemin desteği ile hastalığımı yendim. Şuanda 9 yaşındaki kardeşim kemik erimesi hastası. Onunla birlikte eğlenmeyi çok seviyorum. Onun iyileşmesi için dua ediyorum. Lösemi hastaları hiçbir zaman kendilerine olan güvenlerini kaybetmesinler. Aileleri ve çevrelerindekiler onlara sürekli olarak moral versin. Benim en büyük destekçim ailem oldu" dedi.

OKULUNU HİÇ AKSATMADI
Baba Arif Kıran ile anne Yasemin Kıran, çocuklarının lösemi hastası olduğunu öğrendiklerinde çok üzüldüklerini ancak tedavisinin mümkün olduğunu öğrenince mücadele ettiklerini söyledi. Baba Arif Kıran, "Lösemi hastaları her zaman ilgi ve moral ister. Biz de oğlumuza ve diğer hastalara moral olmaya çalıştık. Oğlumuzu 6 ay öpemedik. Kemoterapiden dolayı 3 kez saçları döküldü. Ancak biz ona her zaman saçlarının geri geleceğini söyledik. Şuanda saçlarını uzatıyor. Tedavisi olumlu geçtiği için çok mutluyuz. 9 yaşındaki oğlumuz Atahan kemik erimesi hastalığına yakalandı. Aile oylarak şuanda Atahan'ın iyileşmesi için mücadele ediyoruz. Batuhan'ın lösemiyi yenmesinde en büyük etken ise okuluna ve arkadaşlarına sıkı sıkıya bağlanması oldu. Hasta haliyle sınavlara girerek başarılı oldu. Okulunu hiç aksatmadı. Şu anda ise üniversite okuyor" diye konuştu.

Bayram OK (oa)