Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Tokatspor, deplasmanda oynayacağı Hatayspor maçının hazırlıklarını Gaziosmanpaşa Stadyumu'nda tamamladı. Antrenmanı izleyen Tokatspor Cephe 1969 taraftar grubu teknik ekibe ve futbolculara tatlı ikramında bulundu.

'İstediğimiz konumda değiliz'
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tokatspor Teknik Direktörü Taşkın Güngör, düşme hattında yer alan Tokatspor için her maçın önemli olduğunu ifade ederek, 'Mücadelemize Hatay maçı ile devam edeceğiz. Bizim için her maç önem taşıyor. Kalan haftaların sayısına göre finalleri oynayacağız. Kalan 10 hafta var. 10 tane final oynayacağız. Bunun Hatay maçı sonrası da finaldir 3 hafta sonrası da finaldir yani her haftayı biz bulunduğumuz konum itibariyle belli bir noktaya gelmek için bu finalleri iyi bir şekilde geçmek zorundayız. Son haftalarda belirli bir puanı yakaladık ama geçmişte kaybedilen puanlar nedeniyle maalesef istediğimiz sırada değiliz. 13-14 puan farklarla bu noktaya gelinmiş ve bunu devam ettirmek zorundayız. Ligde kalma umudumuzu yüzde olarak yukarı çekebilecek sonuçları almamız gerekiyor. Geriye kalan 10 maç 30 puan çok şeyi değiştirebilir. Önemli olan bizim bundan sonra gösterebileceğimiz performans. Biz bu süreçte istikrar gösterebilecek miyiz yoksa bir inişe mi geçeriz veya çok daha iyisini mi gösteririz bunu hep beraber göreceğiz. Bu performansı yakalarsak ligi istediğimiz noktada ligi bitiririz. Burada bizlerle beraber rakiplerin konumları ve alacakları sonuçlarda bizim konumumuz etkileyecektir' dedi.

'Takımıma güveniyorum'
Güngör, istatistiklere bakıldığında hafta sonu zor bir takımla karşılaşacaklarını belirterek, 'Tokatspor takımına ben güveniyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren 13 haftada 5 puanı olan takım içerideki birlik ve dayanışmayı sağladıktan sonra istediğimiz puanlarla kapatmışsak bu işi götürebilecek bir gücümüz var anlamına geliyor' diye konuştu.
Tokatspor'u ligde bulunduğu konum nedeniyle yoğun bakımdaki hastaya benzeten Güngör, 'Tokatspor için bir kırılma noktası olursa yazık olur. Biz diğer rakiplerden altta olan bir takımız. Biz yukarı çıkmak isteyen, yoğun bakımdan çıkmak isteyen bir hastayız. Bu hastalığın tedavisini hep birlikte yapmak zorundayız. O nedenle mesaj vermek istiyorum. Bu anlamda tüm dinamikleri Tokatspor etrafında birleşmeye davet ediyorum. Bu futbol sadece teknik adam ve sporcu işi değil. Sahaya, maça kadar gelen bir haftalık süreç inanılmaz derecede önemlidir. Bunu da sadece bizim sağlamamız olmaz. Biz kurtarmak istiyoruz. Bu Tokatspor kimliği 300-400 bin insanın kimliği diyorsak o kimliğe herkesin sahip çıkması gerekiyor' ifadelerini kullandı.

Tokatspor, Hatayspor maçıyla çıkış arıyor