Alaçam Belediyesi ile İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi işbirliğinde işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programının protokolü imzalandı.

MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMLARI

Başkan Hadi Uyar, imzalanan protokol kapsamında; İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi'nin, Alaçam Meydanı'nda stant açarak İŞKUR teşvikleri ve işbaşı eğitim hakkında danışmanlık yapacağını, bu ay içerisinde 25 kişilik Girişimcilik Eğitim Programı açılacağını, unutulmaya yüz tutmuş yöresel mesleklerimizden 50 kişilik 2 adet Mesleki Eğitim Programı açılacağını ve altyapı çalışmaları ile temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere 50 kişilik toplum yararına program düzenleneceğini ifade etti.

GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPTIK

İŞKUR Hizmet Merkezi ile mesleki eğitim ve istihdam alanında güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Uyar, "Çalışmalarımıza ara vermeden bu protokol ile devam etmek istedik. Bu kapsamda İŞKUR, ilçemizde 1 gün boyunca etkinliklerde bulunacak. İşverenlerimize ve halkımıza teşvikler ve faydalanma yolları ile ilgili bilgi verecek. 25 girişimcimize kendi işyerlerini açarak istihdama katkıda bulunmalarını ve KOSGEB'in vereceği 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi desteği için girişimcilik eğitimi vereceğiz. Günümüzün en büyük sıkıntısı vasıfsız eleman çokluğudur. Bunun önüne geçmek için iki Mesleki Eğitim Kursunu hayata geçireceğiz. Kaliteli işbirliğinden dolayı tüm İŞKUR ailesine teşekkür ederim" diye konuştu.

Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik de desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Hadi Uyar ve tüm ekibine teşekkür etti.