CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiası ile ilgili suç duyurusunda bulunan AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'e tepki gösterdi. Akcagöz, konuyu televizyonda tartışma çağrısında bulundu.

ESEFLE İZLİYOR VE KINIYORUZ
Yaşananları 'senaryo' olarak nitelendiren Akcagöz, "Son birkaç gündür, senaryosu 'Kaçak Saray'da yazılmış bir tiyatro komedisi ülke genelinde sahnelenmekte, Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde AKP figüranları tarafından oynanan bu oyun uyarınca Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiası ile suç duyurusunda bulunulmaktadır. Sadece son 24 saat içerisinde Diyarbakır'da sürdürülen operasyonlarda 8 vatan evladını şehit vermiş bu ülkenin başka hiçbir sorunu yokmuşçasına, muhalefeti sindirmek için soyut gündem yaratmaya çalışan 'Kaçak Saray'dan aldıkları emirle adliye önlerinde toplanıp şov yapan bu figüranları esefle izliyoruz ve kınıyoruz" dedi.

HABERAKS'TA TARTIŞMAYA DAVET ETTİ
Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurunda AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'e yüklenen Akcagöz, "Bu komedinin Samsun gösterimini sahneye koyan AKP İl Başkanı Muharrem Göksel başta olmak üzere beraberindeki AKP'li ilçe başkanlarını ve Samsun Adliyesi'nin önünde toplanıp figüranlık yapan diğer siyaset insanlarını ciddiyete ve samimiyete davet ediyorum. Aradan tam 16 gün geçti. Ortada bir hakaret ve rencide edici bir durum var ise, AKP Samsun yönetimi 16 gün neyi bekledi, çıksınlar açıklasınlar. Eğer yüreği yetiyorsa Sayın Göksel'i kamuoyu huzurunda davet ediyorum; buyursunlar bu konuyu kendileri ile Haberaks ekranında canlı yayında tartışalım. Bunları bütün Samsunlulara izletelim. Kim hakaret ediyormuş? Kim hakarete uğruyormuş? Bütün Samsunlular görsün, halkımız karar versin" diye konuştu.

Barış BUDANOĞLU