Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı, Özdemir Sabancı suikastı sanığı, DHKP-C'li İsmail Akkol ile örgüt üyesi Fadik Adıyaman, dün Aydın Söke'de yakalandı.

Sahilde geceledikleri, sabah saatlerinde ise Eskişehir'e gitmek için Söke otogarına geldikleri belirlenen Akkol ile Adıyaman, örgüt üyelerinin Türkiye'ye geçtiği bilgisi üzerine önlem alan polisler tarafından fotoğraf eşleşmelerinden ve ayakkabılarının çamurlu olmasından dolayı tanındı.

SİLAH VE MÜHİMMAT

Üstleri ve yanlarındaki bagajlarında yapılan aramalarda bir uzun namlulu tüfek, bir roketatar, bir elbombası, canlı bomba düzeneği ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin, Sabancı suikastının şüphelisi İsmail Akkol, diğerinin ise DHKP-C'li Fadik Adıyaman olduğu ortaya çıktı.

Ele geçirilen elbombası ve roketatarların üzerindeki elektrikli ısıtıcının ve gitar çantasının da kamuflaj amaçlı kullanıldığı, yakalanan iki zanlının teknik takipten kurtulmak için üzerinde cep telefon sim kartlarının bulunmadığı iddia edildi.

İki şüphelinin Eskişehir'e giden yolcu otobüsüne dikkat çekmemek için Didim Garajı'ndan değil, yoldan bindiği ortaya çıktı.

EYLEM İÇİN TÜRKİYE'DE

Otobüs içinde bilet kesilemediğinden Söke Garajı'na gelindiğinde görevliler iki kişiye yazıhaneye girip bilet almasını istedi. Akkol ve Adıyaman, Eskişehir'e bilet alıp yeniden otobüse bindi. Söke Emniyet Müdürlüğü ekipleri otobüsü garajdan çıkarken durdurup, iki şüpheliyi gözaltına aldı.

Akkol ve Adıyaman'ın, Yunanistan'ın Sisam Adası'ndanTürkiye'ye sızdıkları, şişme botla Eşek Adası'dan Didim'e gelerek, daha sonra Söke'ye geçtikleri bildirildi. İki şüphelinin, buradan İzmir'e, daha sonra da trenle eylem amaçlı Ankara'ya gitmeyi planladıkları öne sürüldü.

SORGULARI SÜRÜYOR

Aydın Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Söke otogarında sahte kimliklerle yakalanıp Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen DHKP-C'li İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın ifadelerinin alındığını açıkladı.

Gazetecilere açıklama yapan Aydın Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, "Akkol ve Adıyaman, Aydın'da adliyeye çıkarılacaklar mı?" sorusuna, "Gayet tabi. Adliyeye neyle ilgili çıkacağına savcı karar verecek. Savcı bey değerlendirme yapacak, hangi adliyeye çıkacağına savcı bey karar verecek. Soru sormanıza gerek yok. Zamanı geldiğinde gerekli bilgiler verilecek. Şimdilik Aydın'dalar bir yere gitmiyorlar" yanıtını verdi.