Öncelikle maskülen ne demek ona öğrenelim. Maskülenin kelime anlamı erkeksi, erkeği andıran, erkeğe benzeyen demektir. Kelime fransızca kökenlidir.

Son yıllarda hayatımıza giren maskülen giyim tarzı kadınlara ayrı bir çekicilik katmaktadır. Maskülen bir tarz yaratmak istiyorsanız bunu sadece birkaç parçayla da oluşturabilirsiniz. Bir ayakkabı, bir gömlek ya da bir şapkayla.

Maskülen tarzı tam bir bütün olarak uygulamaya kalktığınızda sonuç her zaman çok da başarılı olmayabilir. Peki maskülen giyim tarzında kombin oluştururken nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle bu tarzda en çok kullanılan ürün hafif bol beyaz bir gömlektir. Gömleğin yakası sonuna kadar iliklenir. Pantolon ceket takımlarda kravat veya papyon kullanabilirsiniz. Genellikle koyu renklerin hakim olduğu maskülen giyim tarzında bol pileli pantolonlar, bol kesim denimler ve sigaret pantolonlar sıkça kullanılmaktadır.

Maskülen giyim tarzını benimseyen kadınlara daha çok rahatına düşkün kadınlar da diyebiliriz. Maskülen tarzın kombinlerinde ayakkabılar da büyük yer tutmaktadır.

Maskülen kombin oluşturmanın en basit püf noktası ise bayan giyimleri ile erkek giyimlerini birbiri ile eşleştirmek.

Maskülen giyim tarzında kombin yaparken dikkat edilecek noktalar şunlardır:

Lacivert, kahverengi, yeşil ve orman yeşili gibi koyu renklerde kıyafetleri daha fazla tercih etmelisiniz.

Koyu renk bir gömleğin üzerine geniş bir maskülen ceket giyebilirsiniz.

Kombininizde bir erkek şapkası kullanarak daha şık ve daha maskülen görünüm yaratabilirsiniz.

İşte size hem şık, hem rahat ve modası hiç geçmeyecek bir maskülen kombin:

Siyah kumaş bir pantolon, düz beyaz bir tişört, krem rengi bir converse ve bedeninize bir beden daha büyük blazer bir ceket...