AK Parti Bafra İl Başkanlığı, 35. CHP Genel Kurultayı ile twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Partililerle birlikte Bafra Adliyesi'ne gelerek suç duyurusunda bulunan AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, "Kemal Kılıçdaroğlu bu kez haddini aştı. Bunun hesabını hukuk önünde verecek" dedi.

HESABINI HUKUK ÖNÜNDE VERECEK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milletin oylarıyla seçilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır hakaretler içeren ifadeler kullandığını belirten Yurduseven, "Bizler bu gün bir siyasi parti temsilcisi olarak değil, Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı olarak vatandaşlık görevimizi yapmaya geldik. Cumhurbaşkanımıza yönelik ağır hakaret içeren beyanlarından ötürü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bundan sonraki süreçte de bu konunun takipçisi olacağız. Cumhurbaşkanına hakaret, millete hakarettir. Çünkü Cumhurbaşkanı bu ülkenin manevi şahsiyetini ve dolayısıyla 78 milyonu temsil etmektedir. Kemal Kılıçdaroğlu beyanlarıyla haddini fevkalade aşmıştır ve bunun hesabını hukuk önünde verecektir. Türkiye Cumhuriyeti her şeyden önce bir hukuk devletidir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi nezaket ve ahlaktan yoksun ağır hakaretler içeren üslubu bir hukuk devletinde karşılıksız kalamaz" diye konuştu.

Ümit CEYLAN