Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, T.C. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği ve KOSGEB'in destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan 'Samsun Mobilya Dekorasyon 2017' 2.Mobilya, İç Mimari, Halı, Aydınlatma, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı, 7-12 Mart 2017 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.


Fuar ile ilgili bir otelde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda söz alan Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, 'Türkiye'nin en eski mobilya üretim bölgelerinden biri olan Samsun'da geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz fuar ile 'Samsun markasını' yukarılara taşıyarak hem yurt içi satışlarda hem de hedef ülkelere ihracatta rakiplerine karşı büyük avantajlar sağlamıştır. Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz fuarda çağdaş ve özgün tasarımların ve yeni teknolojilerin ilgililere tek çatı altında tanıtılmasını ve önemli ticari bağlantılar yapılmasını hedefliyoruz' dedi.

Ülke genelinden ve yurt dışından profesyonel ziyaretçiler
Ziyaretçiler Hakkında Açıklama Yapan Cihat Alagöz, 'Karadeniz Bölgesi geneli ve ülkenin dört bir tarafında, yapılan etkin tanıtım, reklam, saha pazarlama ve duyuru faaliyetleri doğrultusunda 40 bine yakın hedef ziyaretçi kitlesinin fuara gelmesini bekliyoruz. Samsun 2. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nın katılımcı ve ziyaretçileri; ürünlerin gelişimini takip etme, ilerleyen teknolojik gelişmeleri yakından tanıma, yeni ürün ve tasarımlar hakkında bilgi edinme, firmaların üretim-satış kapasitelerinin değişen dengelerini ve ürün fiyatlandırmalarını takip etme imkanının yanı sıra üretici firmalar ile hedef ülkeler arasında önemli ticari bağlantılar yapılmasını hedeflemekteyiz' diye konuştu.

Karadenizli mobilya üreticileri, ihracat için atağa kalkıyor
Karadenizli mobilya üreticilerinin, ihracat için atağa kalktığını belirten Alagöz şunları kaydetti: 'Azerbaycan, İran, Gürcistan, Ukrayna'dan 100'ü aşkın mobilya ve dekorasyon sektöründe faaliyet gösteren, perakende mağaza zinciri sahipleri, mimarlar, müteahhitler ve firmaların satın alma yöneticileri Samsun 2.Mobilya Dekorasyon Fuarı'nda, yeni tasarımları yerinde incelemek, bayilik ve satın alma anlaşmaları yapmak üzere Samsun' a gelecekler. Fuarda gerçekleşecek önemli iş bağlantıları ile Karadeniz'de faaliyet gösteren mobilya üreticilerinin ihracat hacimlerinin arttırılması ve Samsun markasının tüm dünyaya tanıtılmasını öngörüyoruz.'

Mobilya ve dekorasyon ürünleri tasarım yarışması
Samsun 2.Mobilya Dekorasyon Fuarı kapsamında MOBİD ile beraber mobilya ve dekorasyon ürünleri tasarım yarışması düzenlenecek. Stant, yatak odası, yemek odası, koltuk takımı, masa sandalye, sehpa, baza başlık, genç odası, ofis, TV ünitesi kategorilerinde düzenlenecek yarışmanın jüri üyeleri mimar Tolga Ağarcıklıoğlu, sektör temsilcisi Cafer Dursun, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail İşeri ve Sema Arıman olarak belirlendi. Tüyap'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, 'Firmaların mobilya üretiminde markalaşması ve uluslararası alanda tanınmış firmalar arasına girmesi için bu konseptte organizasyonların arttırılması yönünde çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsam da ihracatın arttırılması en büyük hedefimizdir. Tüm mobilya üreticilerimiz yarışma vasıtasıyla estetik, fonksiyonel ve ergonomik mobilya üretimine teşvik etmek, sektöre yeni bir vizyon ve iş fırsatları sağlayacaktır' denildi.

Fuar kapsamı
Fuarda; ev mobilyaları (Yemek odaları, yatak odaları, oturma grupları, modüler mobilyalar, banyo ve mutfak dolapları, bebek, çocuk, genç odaları, çekyatlar, kanepeler ), dekorasyon firmaları, yatak baza çeşitleri, zemin döşemeleri, bahçe mobilyaları, mimari proje ofisleri yer alacak. 07-12 Mart tarihleri arasında açık kalacak fuar, 7-8-9-10-11 Mart 10.00-20.00 , 12 Mart ise 10.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek.