Samsunlu Fehmi, kurucusu olduğu ve iki dönem başkanlığını yürüttüğü Samsunlu Müzisyenler ve Sanatçılar Derneği'nden, işlerinin yoğunluğu nedeniyle bırakacağını açıkladı.

SAMSUN İÇİN ÇALIŞTIK
Samsun'da bir ilki gerçekleştirip, Samsunlu Müzisyenler ve Sanatçılar Derneği'ni kurduklarını belirten Samsunlu Fehmi, "Samsun'da müzisyen arkadaşlar bulmakta zorlanmamıza rağmen il dışındaki Samsunlu müzisyen arkadaşların desteğiyle derneğimizi kurduk. Daha sonra üye katılımları yoğunlaştı. Bu arada bizleri tanımadan, derneğe üye bile olmadan eleştirenlerin sayısı arttı. Dernek kurulduktan sonra çesitli etkinlikler duzenledik. Daha sonra SADEF'e üye olduk. Bu arada Turkiye'deki müzisyen sanatçılarla birlikte Müzisyenler Federasyonu'nu kurma çabaları içerisinde bulunduk.
TRT'nin yeni projesi Kent Radyoları'ndan birinin Samsun'a kurulması için girişimlerde bulundum. Samsun, İstanbul, Bursa gibi çesitli illerde düzenlemeyi düşündüğümüz Samsunlu sanatçılar konserlerini geçen yıl ülkemizde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle iptal etmek zorunda kaldık" dedi.

PROFESYONELCE YAPSINLAR
Bütün bu çalışmaları yapmasına rağmen yeterince destek bulamadığını ifade eden Samsunlu Fehmi, "Ben bu zamana kadar elimden gelenin en iyisini yaptığıma inanıyorum. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle ve dernek başkanlığına ayıracak yeterli zamanın olmaması nedeniyle görevimden ayrılıyorum. Bundan sonra devam edecek arkadaşlara destek vereceğim. Buradan bu işi yapan ya da yapmak isteyen arkadaşlara önerim, mesleklerini profesyonelce yapsınlar. Günübirlik işlerle birsey elde edemezler" diye konuştu.