Samsun-Ordu Karayolu kenarında Yeşilırmak Mahallesi'nde Çarşamba Belediyesi tarafından yaptırılan Çarşamba Özel Eğitim Okulu inşaatı devam ediyor. Okul inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 'İnşaatı en yakın zamanda tamamlayarak okulu bu yıl hizmete açmayı hedefliyoruz' dedi.

TÜRKİYE ÇAPINDA ÖRNEK PROJELERDEN

Tam donanımlı okulun ilçeye kazandırılmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Dündar, 'Samsun Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokolle okul inşaatını belediyemiz yapıyor. Burası, Çarşamba ve civarındaki bölgelerde özel eğitime ihtiyaç duyan ilk, orta ve lise seviyesindeki öğrencilerin öğrenim göreceği derslikleri, atölyeleri içerisinde barındıran özel bir okul. Bu yönüyle Türkiye çapında bir belediyenin Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yaptığı örnek ve müstesna projelerden biri. Okulun öğretici kadrosunu tamamen Bakanlığımız karşılayacak. Çarşamba Belediyesi olarak biz binanın yapımını üstleniyoruz. Bölgemizde 400 civarında her yaş grubunda özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz için tam donanımlı sınıfların, dersliklerin, atölyelerin ve diğer sosyal alanların yer aldığı güzel bir kurumu ilçemize kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz' diye konuştu.

ULAŞIMI KOLAY BİR NOKTADA

Okulun merkeze yakınlığının aileler için bir avantaj olduğunu ifade eden Başkan Dündar, şu ifadelere yer verdi: 'Okulun bulunduğu alan, OMÜ Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'ne çok yakın bir bölgede ve Samsun-Ordu karayolu üzerinde. Çarşambamıza ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."