Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir belediye meclis üyeleri ve AK Parti ilçe yöneticilerinin de katıldığı 'evet' kampanyalarına destek verdi.

Çalışmalarda yeni sistem ile Türkiye'de siyasi krizler dönemini biteceğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir, "94 yıllık geçmişimizde 64 hükümet kuruldu. Ortalama bir buçuk yılda bir hükümet. Ülkemizde çoğu zaman siyasi belirsizlikler hakim oldu. Bunun önüne geçilmesi ve güçlü iktidar için Anayasa değişikliği şart. Mevcut anayasada Cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetten yargılanabiliyor. Gelecek yeni sistem ile cumhurbaşkanı yaptığı veya yapmadığı her şeyden sorumlu olacak' dedi.

İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ

Anayasa değişikliği ile Türkiye'nin önünün açılacağını belirten Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise, "Geçmişte seçim yapılıp da hükümetlerin kurulmadığı dönemleri gördük. Hükümet kurulduğu halde devam edemeyenleri de gördük. Ülkemiz büyük gelişimleri hep tek adamların döneminde yaşadı. Merhum Adnan Menderes, Merhum Özal ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizde siyasi istikrar ve ekonomi gelişmeler yaşandı. Bu istikrarın devam ve güçlü bir Türkiye için Anayasa değişikliği şart. 14 yıllık iktidar dönemimizde istikrar olmasının nedeni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir siyasi liderin varlığıdır. 16 Nisan'da oylanacak Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kendisi istikrar üretiyor. Kimleri 'Bu sistemde Cumhurbaşkanına kimse dokunmaz' diyor. Yeni sistemde hesabı halk soracak. Seçilen 5 yıl sonra yaptıklarının hesabını halka verecek. İstikrar ve güçlü bir Türkiye için 'evet' demeliyiz' ifadelerine yer verdi.